Γενική

Χόρτα με αυγά τηγανιτά

Ηπειρώτικη γεύση

10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
800 γρ. χόρτα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 αυγά

Διαδικασία
Μπόλικο φρέσκο ψωμί και μια Μαλαγουζιά είναι η πρότασή μας για την Ηπειρώτικη νοστιμιά μας.
Ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα χόρτα πλυμένα και κομμένα, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό.Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.Τα βγάζουμε από τη φωτιά.Με το υπόλοιπο λάδι τηγανίζουμε τα αυγά. Μοιράζουμε τα χόρτα στα πιάτα και από πάνω βάζουμε από ένα αυγό. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη.

Σχετικά Άρθρα