Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Στον οικισμό του Δροσερού, όπου ανάμεσα στις 5.000 τσιγγάνικες ψυχές, μερικά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ώστε να μάθουν ελληνικά, να μορφωθούν, να αφομοιωθούν και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τον οικισμό τους. Πολλές φωνές λένε μεγαλόστομα για το αγαθό της εκπαίδευσης, την πολιτισμική και κοινωνική αφομοίωση, τις μειονότητες, ωστόσο οι τριτοκοσμικές εικόνες που απέστειλαν στο «Ε» οι καθηγητές του 8ου Γυμνασίου, που βρίσκεται στο Δροσερό, αποκαλύπτουν ότι τόσο το άψυχο όσο και το έμψυχο δυναμικό του σχολείου βρίσκεται στο έλεος ατίθασων μαθητών και κυρίως εξοσχολικών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΑΓΩΝΑΣ
Ουδέν νεότερο από το μέτωπο Δημάρχου – Καλαϊτζή αφού ακόμη ο πρώτος δεν έκανε την πολυπόθητη συνάντηση με το δεύτερο. Ακόμη ο Θ. Καλαϊτζής δεν γνωρίζει την τελική απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη αφού το προκαθορισμένο ραντεβού της Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Σε όλη την Ξάνθη σε όποιο σημείο κι αν πας, το θέμα συζήτησης ήταν για το αν κατεβαίνει ο Θεολόγος Καλαϊτζής εκ νέου με τον Μιχάλη Στυλιανίδη στις επόμενες εκλογές! Και επειδή το θέμα έχει προχωρήσει πολύ, μπορώ να σας πω υπεύθυνα ότι, μπορεί ο φίλος μου ο Θεολόγος ο Καλαϊτζής να θέλει να κατέβει, όμως αυτό δεν θα συμβεί τελικά!!!
-Γιατί αν πράγματι ο φίλος μου ο Θεολόγης θέλει να προστατέψει πρώτα τον εαυτό του και δεύτερον την παράταξη του δημάρχου, θα πρέπει να κάτσει στην άκρη αυτή τη φορά και να μην αναμιχθεί καθόλου σε αυτές τις εκλογές…
Διότι γνωρίζει πολύ καλά εκτός των άλλων ότι και να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, υπάρχει η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου που καθιστά τη προσωρινή αργία σε οριστική αργία…

ΜΑΧΗΤΗΣ
Σε τρεις κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης υπάρχουν 120 καταστήματα κλειστά, ενώ κανείς πια δεν ζητεί επιπλέον χρήματα για «αέρα» και πολλοί ιδιοκτήτες μείωσαν τα ενοίκια στην επαγγελματική στέγη. Οι έμποροι υπολογίζουν ότι η πτώση του τζίρου είναι κοντά στο 30% και απογοητευτικά είναι τα νούμερα για τους νέους που κατακλύζουν τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

ΘΡΑΚΗ
Το να κρατούνται όμηροι, πέντε μέλη Γαλλικού κρατικού συνεργείου τηλεόρασης, σε ευρωπαϊκό έδαφος επί πέντε ώρες, παρουσία μάλιστα και της Ελληνικής αστυνομίας ….απουσία όμως της επίσημης ελληνικής πολιτείας, μάλλον συνηγορεί στην απάντηση ότι: «Κάνει κουμάντο οποιοσδήποτε άλλος εκτ’ος από την ευνοούμενη ελληνική πολιτεία»!

Σχετικά Άρθρα