Γενική

Γυμνή κολοκυθοτυρόπιτα

4 κολοκύθια μεγάλα (πράσινα)
1 νεροπότηρο λάδι
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
6-7 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
4 αβγά
¼ συριανό τυρί “Σαν Μιχάλη”
¼ τυρί ρεγγάτο
¼ τυρί κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
1 νεροπότηρο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλ. baking powder

Διαδικασία
Φτιάχνοντας αυτή την καλοκαιρινή πίτα, μαθαίνουμε τι θα πάρουμε φεύγοντας από την όμορφη Σύρο την επόμενη φορά που θα την επισκεφτούμε. Πρόκειται για το ονομαστό τυρί “Σαν Μιχάλη”, προϊόν ονομασίας προέλευσης, σκληρό και υποκίτρινο που παράγεται στον ομώνυμο οικισμό του νησιού. …Το οποίο “Σαν Μιχάλη” μαζί με το ρεγγάτο και την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας θα δώσουν στην πίτα μας μία πικάντικη και αλμυρούτσικη γεύση.
Ξεκινάμε τρίβοντας όλα τα τυριά από την πλευρά του τρίφτη με τις χοντρουλές οπές. Μετά πλένουμε τα κολοκύθια, τα σκουπίζουμε, τα τρίβουμε και αυτά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι και μόλις τελειώσουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το λάδι και ενώ ανακατεύουμε, ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα!
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα της πίτας. Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για μία ώρα και μετά μη… την είδατε την πίτα..

Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα