Γενική

Την κατανόηση της κοινωνίας ζητούν για την απεργία οι οδηγοί φορτηγών Δ.Χ.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που ψηφίστηκε χθες δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Στην Ξάνθη φορτηγά έχουν παραταχθεί έξω από το εργοστάσιο της Ζάχαρης αλλά δεν πρόκειται να αποκλείσουν δρόμους όπως δήλωσε στην XanthiNews ο κ. Αντώνης Καλλιγάς Πρόεδρος Οδηγών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως. Στα σούπερ μάρκετ παρατηρείται πρόβλημα τροφοδότησης. Τα φάρμακα και τα ευπαθή προϊόντα αν είναι να φορτωθούν σε ψυγεία ιδιωτικής χρήσεως περνάνε, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Καταγγέλλουν παράνομη διέλευση φορτηγών από Βουλγαρία

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Πενταετής παράταση και να δοθεί ένα ποσό της άδειας σαν ασφάλεια, ζητούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως από την κυβέρνηση, σημείωσε ο Πρόεδρος τους στην Ξάνθη κ. Αντώνης Καλλιγάς, υπερασπιζόμενος τον κλάδο του και τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον τους, περί χορήγησης αδειών με ανορθόδοξο τρόπο: «Τις άδειες τις έχουμε πληρώσει. Δεν υπάρχει άδεια που δόθηκε δωρεάν από το κράτος. Αυτοί που λένε ότι με ένα χαρτόσημο πήραν άδεια δεν είναι αλήθεια. Αυτές οι άδειες έχουν πουληθεί δύο φορές».
«ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΝΟΣΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»
Δεν δίστασε ο κ. Καλλιγάς να επιρρίψει ευθύνες σε πολιτικούς που τροφοδοτούσαν την όποια αμφισβητούμενη κατάσταση: «Εμείς δεν πήραμε άδειες με κομματικά κριτήρια. Αυτές οι άδειες που δόθηκαν με αυτόν τον τρόπο είναι όσοι βγαίνουν στην τηλεόραση με 75 και 100 αυτοκίνητα. Για να μην πω ότι κρύβονται βουλευτές ή οι Υπουργοί, πίσω από αυτές τις περιπτώσεις. Αυτοί «τροφοδοτούσαν» αυτήν την κατάσταση».
ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΙΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Παράλληλα έδωσε το ιστορικό της κατάρτισης και της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου και την αντίδραση τους: «Δεν άνοιξε με τον σωστό τρόπο το θέμα. Ετοιμάσαμε μαζί ένα νομοσχέδιο, το βάλαμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Είπαμε ότι θα το επεξεργαστούμε και συμφωνήσαμε. Μετά από έναν μήνα όμως είπε η κυβέρνηση ότι έβγαλε ένα άλλο και θα το περάσει μέσα στο καλοκαίρι, προτού κλείσει η Βουλή. Τότε σταματήσαμε την απεργία, λόγω της τουριστικής κίνησης. Αλλά τώρα ξανακατεβήκαμε. Σε όλα τα κράτη που απελευθερώθηκαν επαγγέλματα, έδωσαν χρονικά όρια. Θέλει η κυβέρνηση να μας διαλύσει ή να μας συμμαζέψει; Να ξέρουμε τον λόγο. Θέλουν να δώσουν το φιλέτο της μεταφοράς σε καρτέλ»;
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ο κ. Καλλιγάς προχώρησε σε καταγγελία που αφορά στην παράνομη διέλευση φορτηγών στη χώρα μας από την γειτονική Βουλγαρία: «Πολλοί συνάδελφοι μας πήγαν στην Βουλγαρία γιατί φορολογεί 8% και δουλεύουν εδώ στην Ελλάδα, παράνομα βέβαια. Απαγορεύεται η ελεύθερη διακίνηση των φορτηγών της Βουλγαρίας μέσα στη χώρα μας. Είναι ανύπαρκτοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Έχουμε πει στην αστυνομία να κάνει ελέγχους σε βουλγάρικα αυτοκίνητα και μας είπε ότι δεν είχε περιπολικό».
ΑΜΕΙΒΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Όσο για το ύψος των εισοδημάτων τους ο ίδιος είπε: «Στην Ξάνθη όλοι έχουμε από ένα αυτοκινητάκι, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω, και είμαστε οικογενειάρχες. Ούτε αλήτες, ούτε τραμπούκοι. Δεν δουλεύουμε αρκετές ώρες. Δουλεύουμε στα όρια της νομιμότητας. Άμα υπάρχει κάποια δουλειά παραπάνω κοιτάζουμε να την βγάλουμε εις πέρας. Έχουμε έναν συνεταιρισμό με αρκετά αυτοκίνητα και βολευόμαστε έτσι. Το εισόδημα μας ισοδυναμεί με αυτό ενός καλά αμειβόμενου δημοσίου υπαλλήλου. Μη νομίζετε ότι παίρνουμε πολλά λεφτά. Μας έχουν ανεβάσει τα έξοδα, χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα μας!»
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τέλος απευθυνόμενος στην κοινωνία επεσήμανε: «Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα και ότι ανάγκες υπάρχουν στον τόπο μας τις εξυπηρετούμε».

Σχετικά Άρθρα