Γενική

Να μεταστεγαστεί το 8 ο Γυμνάσιο σε νέο κτήριο




Άμεση ανάγκη μετά την τελευταία επίθεση σε Διευθύντρια και καθηγήτρια

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Την άμεση μεταστέγαση του σχολείου ζητούν οι εκπαιδευτικοί του 8 ου Γυμνασίου Ξάνθης με την στήριξη της ΕΛΜΕ, μετά και την τελευταία επίθεση από κρατούμενο φυλακών που καταζητείται ακόμη (αν και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων γυρνάει στο Δροσερό!!!) στη Διευθύντρια και σε μια καθηγήτρια που ανάγκασε την πρώτη να καταθέσει την παραίτηση της!
Το δυσάρεστο περιστατικό έγινε πριν δέκα ημέρες. Ο καθηγητής κ. Νίκος Κόκκας αναφέρθηκε σε αυτό: «Η Διευθύντρια μαζί με μια άλλη καθηγήτρια του 8 ου Γυμνασίου Ξάνθης δέχθηκαν επίθεση από έναν 17 χρονο έξω από το σχολείο. Το είχε σκάσει από τις φυλακές του Βόλου και καταζητούνταν από την αστυνομία. Προσπάθησε να κλέψει. Οι κυρίες προσπάθησαν να διαφύγουν. Μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας από το παράθυρο. Της επιτέθηκε, προσπάθησε να της πάρει το κινητό τηλέφωνο την ώρα που πήγε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και μάλιστα την δάγκωσε στο χέρι πολύ άγρια. Η αστυνομία ήρθε μετά από πέντε λεπτά αλλά αυτός διέφυγε. Καταζητείται και δεν έχει συλληφθεί ακόμη. Αν και από ότι μας είπαν κάτοικοι του Δροσερού γυρνάει ακόμη μέσα στον συνοικισμό!
Η Διευθύντρια μετά την επίθεση υπέβαλλε την παραίτηση της, με αποτέλεσμα να περιμένουμε νέο Διευθυντή. Η Διευθύντρια έχει κάνει μεγάλο αγώνα για το σχολείο αυτό εδώ και τρία χρόνια, έχει προσφέρει όλο της τον εαυτό και όλο της τον χρόνο στην εκπαίδευση των μαθητών και των κατοίκων. Αλλά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση».
ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Το 8 ο Γυμνάσιο αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα με κυρίαρχα αυτό της ασφάλειας, της καθαριότητας και βέβαια το κτηριακό. Ο κ. Κόκκας τόνισε: «Υπάρχουν ακαθαρσίες παντού και όσο και αν καθαριστούν την επόμενη μέρα είναι τα ίδια. Είμαστε το μόνο σχολείο της Ξάνθης με απογευματινή βάρδια. Ο χώρος είναι αφύλακτος και μπαίνουν εξωσχολικοί όλες τις ώρες του 24 ωρου ιδίως το βράδυ. Υπάρχει σοβαρό θέμα με την ασφάλεια με εξωσχολικούς που μπαίνουν μέσα την ώρα του μαθήματος και ενοχλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.
Πέρυσι είχε διοριστεί φύλακας στο σχολείο αλλά μετά από λίγο παραιτήθηκε και όταν διορίστηκε και δεύτερος φύλακας έφυγε και αυτός!!! Δεν έχουμε ούτε επιστάτη. Το σχολείο λειτουργεί σε αίθουσα ΠΡΟΚΑΤ, υπάρχουν ελλείψεις στην περίφραξη, ο φωτισμός είναι πολύ κακός, εξωσχολικοί σπάνε με σφεντόνες τα φώτα και είμαστε σε απόλυτο σκοτάδι.
Είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει αυτό το σχολείο στο Δροσερό ώστε να μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους αναβαθμισμένη εκπαίδευση. Έχουμε δύο δημοτικά: το 15 ο και το 20 ο, με περισσότερους από 500 μαθητές. Στο 8 ο Γυμνάσιο έχουμε γύρω στα 80 παιδιά και κάποια συνεχίζουν στο Λύκειο. Πέρυσι έφυγαν 13 παιδιά συνέχισαν στο Λύκειο».
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ
Έγιναν οι απαραίτητες επισκέψεις στο Νομάρχη και τον Δήμαρχο και εκθέσανε τα προβλήματα τους. Ζητήσανε την μεταστέγαση του σχολείου. «Πρέπει να πάμε σε πρωινή βάρδια σε έναν χώρο με αξιοπρεπείς υποδομές. Υπάρχει οικόπεδο και βρίσκεται πίσω από τον ΟΑΕΔ εκεί που συνορεύει με τον συνοικισμό του Δροσερού. Ο χώρος θα έχει τις προϋποθέσεις για καλή φύλαξη και επαρκή ύδρευση και φωτισμό. Αρκεί να ληφθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις», δήλωσε ο καθηγητής κ. Κόκκας.
ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το παρήγορο είναι ότι μετά την επίσκεψη τους στην Αστυνομική Διεύθυνση αυτή ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους, στέλνοντας καθημερινά κάποιους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που φρουρούν τον χώρο εξωτερικά. «Είναι ένα σημαντικό βήμα ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο», κατέληξε ο κ. Κόκκας.

Σχετικά Άρθρα