Γενική

Τα έσοδα σε νέους που δεν έχουν χρήματα να σπουδάσουν




Πετυχημένο φιλανθρωπικό παζάρι των γυναικών της μειονότητας

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Φιλανθρωπικό παζάρι διοργάνωσαν με επιτυχία οι σύλλογοι γυναικών της μειονότητας Κομοτηνής και Ξάνθης το Σαββατοκύριακο στο λιμνίο της πόλης μας. Το πρωί του Σαββάτου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη, οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Τοπείρου κ.κ. Λάκης Στυλιανίδης και Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή, ο Ψευδομουφτής, ο κ. Χατζή Μεμίς Τουρκές οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Εκ μέρους των διοργανωτριών τονίστηκε ότι η εκδήλωση έχει ως στόχο: «Να ενώσει τα τμήματα και τους συλλόγους γυναικών φέρνοντας τα σε επαφή με την κοινωνία για την αλληλεγγύη και την ευημερία της. Το καλύτερο παράδειγμα της κοινωνικής πρόνοιας βασίζεται σε μια εθελοντική βάση. Ο σκοπός είναι ιερός, ο στόχος είναι μεγάλος, ο τζίρος εξαρτάται από εσάς!»
Ξεχωριστά δημιουργήματα με μεράκι παρουσιάστηκαν πάνω σε πάγκους και πολλοί βρέθηκαν στο λιμνίο και ενίσχυσαν την σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια! Η κ. Τεζέμ Χασάν από τον Σύλλογο Γυναικών Κομοτηνής και το Εργαστήριο Χειροποίητης Κεραμικής, όπου μαθαίνουν την τέχνη 22 κοπέλες εδώ και 4 χρόνια δήλωσε στην XanthiNews: «Τα έσοδα θα διατεθούν σε παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Πέρυσι που έγινε στην Κομοτηνή το ίδιο φιλανθρωπικό παζάρι, με τα έσοδα πήραμε ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μας!»
Ακρίβεια και ιδιαίτερη προσοχή απαιτούνται για τα άριστα αποτελέσματα. Η ίδια μας είπε: «Αν το αγαπάς να το κάνεις, δεν είναι δύσκολο. Είναι ευχάριστη ασχολία για εμάς. Μας αρέσει να αφιερώνουμε χρόνο!»
Όσο για το αγαπημένο της δημιούργημα μας έδειξε τους Δερβίσηδες με την ιδιαίτερη κίνηση τους!
Η δασκάλα τους κ. Ζεϊνέπ Τεϊφίκογλου τόνισε από την πλευρά της: «Οι γυναίκες της μειονότητας ασχολούνται με τις τέχνες.
Μεγάλη τιμή για εμάς ήταν η συμμετοχή μας στο φιλανθρωπικό παζάρι. Είναι ιερός ο σκοπός.
Ειδικευόμαστε στο χειροποίητο κόσμημα. Καθρέφτες, μωσαϊκά είναι τα αγαπημένα μας».

Σχετικά Άρθρα