Γενική

Η Συνταγή της Δευτέρας

Ψητό κατσαρόλας με σάλτσα κρασιού

1,800 γρ. μοσχάρι νουά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι θυμάρι
350 ml. κόκκινο κρασί
200 ml. ζωμό βοδινού

Διαδικασία
Ανακατεύουμε το σκόρδο με το θυμάρι, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.Πασαλείβουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180ο C. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ακόμα γυρνώντας τακτικά. Αποσύρουμε το κρέας και το αφήνουμε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Για να κάνουμε τη σάλτσα ρίχνουμε τα υλικά της στο ταψάκι με τα υγρά του ψημένου κρέατος και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.Βάζουμε το ταψί σε αναμμένο μάτι και μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο 1/3 .Κόβουμε το κρέας σε φέτες και μ’ ένα κουτάλι ραντίζουμε με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία

Σχετικά Άρθρα