Γενική

Δήμαρχος Τοπείρου: «Δίνουμε τις ίδιες παροχές σε όλο τον πληθυσμό μας»

Δεν δέχθηκε να ακούσει την απάντηση του Στ. Χατζηευαγγέλου η αντιπολίτευση

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Αποχώρησε η παράταξη «Ενωτικό Δημιουργικό Όραμα» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παυλακάκη από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου το μεσημέρι της Παρασκευής, την στιγμή που θα απαντούσε στο ερώτημα ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου για την αποστολή 600 ατόμων δημοτών του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, στην αγορά Κεσσάνης- Τουρκίας, με έξοδα του Δήμου. Ο κ. Παυλακάκης φεύγοντας είπε πως επιθυμεί να γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα!…
Ο κ. Χατζηευαγγέλου σε δήλωση του στην XanthiNews έριξε τα βέλη του τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στον Εμπορικό Σύλλογο: «Έμαθα από τις εφημερίδες ότι υπήρχε μια ερώτηση «1300 παραγράφων» προς εμένα για αρκετά ζητήματα και ιδιαίτερα για τους συνδημότες μου της μειονότητας. Περίμενα να έρθει η ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαντήσω πρώτα θεσμικά και μετά στα ΜΜΕ.
Εγώ τον κάλεσα και τον προκάλεσα την Παρασκευή να του απαντήσω σημείο προς σημείο. Δυστυχώς ο κ. Παυλακάκης πήρε την παράταξη του και αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για ποιο λόγο έγιναν όλα αυτά και ενεπλάκη ακόμη και ο Εμπορικός Σύλλογος σε ένα ζήτημα που μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι ανακατεύτηκε άμεσα στις δημοτικές εκλογές; Αφού είδα τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να μη δέχεται να του απαντήσω σε αυτά που με ρωτάει…
Θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου όπως ξέρω τόσα χρόνια, σεβόμενος τους θεσμούς και τα πρόσωπα.
Το μήνυμα θα το δώσουν οι πολίτες στις 7 Νοεμβρίου».
Όσο για την μεταφορά των δημοτών στην Τουρκία ο Δήμαρχος Τοπείρου υπεραμύνθηκε της απόφασης του: «Ο Δήμος Τοπείρου έχει το δικαίωμα να δίνει τις ίδιες παροχές στο 40% του πληθυσμού μας όπως πράττει και για το υπόλοιπο 60%. Κάποιοι άλλοι έμαθαν να κάνουν διακρίσεις, να χωρίζουν τους μεν και τους δε, με την πρακτική και τη λογική τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος ενεπλάκη και ρώτησε αν πολίτες έχουν ή δεν έχουν το δικαίωμα να μεταβούν σε κάποια γειτονική χώρα ή όχι».
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι παραιτήθηκε από την θέση του Προέδρου ο κ. Γιάννης Αλεξιάδης επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις και ανέλαβε ο κ. Ευθύμιος Μίλκογλου.
Ο κ. Αλεξιάδης είχε αποχωρήσει και άφησε στην κρίση του Δ.Σ. αν θα πρέπει να εκδοθεί η επίμαχη ανακοίνωση στρεφόμενη κατά του Δημάρχου Τοπείρου. Πάντως ξεκαθάρισε ότι καμιά σχέση δεν είχε η ανακοίνωση με την παραίτησή του. Μάλιστα πολλοί αναφέρουν ότι είχε αποφασίσει να φύγει από την Προεδρία την άνοιξη.

Σχετικά Άρθρα