Γενική

Η Μητρόπολη ρωτάει για κήρυγμα Προτεσταντών στην Πλατεία Ελευθερίας

Ο Δήμος Ξάνθης δεν έδωσε άδεια, η Αστυνομία έκανε προσαγωγές

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Για τη διενέργεια υπαίθριου κηρύγματος και τη διανομή εντύπων από ομάδα Προτεσταντών στις 12 Σεπτεμβρίου στην πλατεία ελευθερίας, αναφέρεται η Μητρόπολη Ξάνθης και απευθύνει ερωτήματα για το ποιοι έχουν την ευθύνη και αν μπορεί ο καθένας να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Σύμφωνα με το Δήμο Ξάνθης δεν εδόθη ούτε προφορική, ούτε γραπτή άδεια, για να γίνει η εκδήλωση ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ενημέρωσε ότι προσήχθησαν δύο άτομα και επειδή δεν προέκυψαν κατηγορίες εις βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθερα.
«ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ»
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου ότι «θεωρεί ποιμαντικό της καθήκον την διαφύλαξη της ορθόδοξης πίστης και παραδόσεως του πιστού λαού της περιοχής μας. Σέβεται την πίστη του κάθε ανθρώπου και πιστεύει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ασκεί απρόσκοπτα τα θρησκευτικά του καθήκοντα εντός των ευκτηρίων οίκων του.
Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να μην σχολιάσει το γεγονός της εγκαταστάσεως μικροφώνων στην Πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, της διενέργειας υπαιθρίου κηρύγματος και της διανομής εντύπωση από ομάδα Προτεσταντών.
Διερωτάται η Ιερά Μητρόπολης: Μπορεί ο καθένας να εγκαθιστά μικροφωνικά συστήματα και να μεταδίδει τις ιδέες του στις πλατείες της πόλεως; Ποιοι είναι οι Αρμόδιοι, οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους;»
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Σύμφωνα με το Δήμο Ξάνθης, κατατέθηκε αίτημα από την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής με έδρα την Καβάλα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου αλλά δεν τους εδόθη άδεια. Μετά από την προσαγωγή τους στην Αστυνομία την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πήγαν την επόμενη μέρα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για να ζητήσουν την άδεια, η οποία πάλι τελικά απορρίφθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε προφορική άδεια από το Δήμο Ξάνθης, κάτι το οποίο αρνήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπασταματίου με δηλώσεις του στην XanthiNews: «Δεν είναι πόστο που είναι στην δική μου ευθύνη, αλλά αυτή την εβδομάδα λείπει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης και τον αναπληρώνω νομίμως, με τον οποίο μίλησα και με την αρμόδια υπηρεσία και δεν δόθηκε καμία άδεια, ούτε γραπτή, ούτε και προφορική. Ακόμη και γραπτές άδειες όταν δίνονται, αναγράφεται στο κάτω μέρος ότι πρέπει να θεωρηθεί είτε από την Αστυνομία, είτε από την Τροχαία για να ισχύουν».
ΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ
Στις 12 του μηνός το απόγευμα, προσήχθησαν δύο άτομα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και κατόπιν εξέτασης του Νόμου 38 περί προσηλυτισμού η Ασφάλεια Ξάνθης τους άφησε ελεύθερους.

Σχετικά Άρθρα