Γενική

Χρ. Πούλιος: «Το μέλλον μας ανήκει»

«Το μέλλον μας ανήκει» είναι το κεντρικό σύνθημα της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Πούλιο, που παρουσίασε προχθές το βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο, τα μέλη του συνδυασμού του, παρόντος και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη. Παρόντες ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Φώτης Καραλίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες μέχρι την τελική του παρουσίαση στην περιοχή της Σταυρούπολης. Μια κίνηση συμβολική και ουσιαστική όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου κ. Σάββας Μελισσόπουλος.

Νέα πρόσωπα στους Πολίτες για την Αλλαγή- Πρώτη παρουσίαση

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΠΟΥΛΙΟΥ
«Ξεκινήσαμε το 2006 δημιουργώντας τη Δημοτική μας Παράταξη με όνειρα για μια καλύτερη Ξάνθη, όρεξη για δουλειά και κυρίως με άδολη διάθεση για δημόσια προσφορά. Υποσχεθήκαμε συνέπεια λόγων και πράξεων και κυρίως συνέχεια στην ενεργή παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα. Γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι ασκήσαμε έλεγχο όπως προκύπτει από τον θεσμικό μας ρόλο, σε όλες τις πράξεις και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής. Κι αυτό έγινε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω απ αυτό, στην ίδια την κοινωνία.
Κάναμε όμως και πλήθος από προτάσεις που δυστυχώς για τους συμπολίτες μας ελάχιστες έγιναν αποδεκτές όπως αποδείχτηκε και αυτό μετά από τις αποτυχημένες, σε εφαρμογή προτάσεις της Δημοτικής Αρχής. Σε ό,τι αφορά λοιπόν την συνέπεια θεωρούμε ότι, με τα όποια ανθρώπινα λάθη μας στην άσκηση του θεσμικού μας ρόλου, τιμήσαμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.
Δεσμευτήκαμε όμως και για συνέχεια. Και να μαστε σήμερα εδώ πιστοί στις δεσμεύσεις μας για υλοποίηση και της δεύτερης κύριας εξαγγελίας μας.
Δεν θα μπω σε θέματα ουσίας σήμερα, άλλωστε η μέρα ανήκει στους συνεργάτες μου υποψηφίους. Θα έχετε εξάλλου και θα έχουμε την ευκαιρία στο προσεχές διάστημα να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και το πώς εμείς οραματιζόμαστε το νέο Καλλικρατικό Δήμο που προέκυψε από την συνένωση του Δήμου Ξάνθης με τον Δήμο Σταυρούπολης. Θα σας πω μόνον ότι η λέξη όραμα, που κάποιοι την θεωρούν απαξιωμένη και δεν την έχουν καν στον τρόπο σκέψης τους, για μας όλους έχει πρωτεύουσα σημασία. Όραμα και δράση λοιπόν είναι το σύνθημά μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας δεκαετίας. Μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό κάτι που διάβασα όταν ήμουν πολύ νέος και με σημάδεψε.
Είναι παραφρασμένη μια παλιά Γιαπωνέζικη ρήση: «Όραμα χωρίς δράση είναι ονειροπόληση. Δράση χωρίς όραμα είναι σκέτος εφιάλτης»
Και αυτό βιώνουμε στον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Γυρίζοντας το βλέμμα μου στους συνεργάτες μου, σ αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για συμπόρευση και κοινούς αγώνες, αυτό μόνο έχω να τους πω και να δεσμευτώ δημόσια μπροστά τους.
Σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω την εμπιστοσύνη τους και ως πρώτος μεταξύ ίσων, γιατί έτσι εννοώ τον ρόλο μου, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε την επόμενη μέρα, τη μέρα που θα κληθούμε να αναλάβουμε τις τύχες του Δήμου μας, μαζί θ ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα του Δήμου ώστε να μπει άπλετο φως διαφάνειας στη διοίκηση και στην καθημερινή διαχείριση. Μαζί θα κάνουμε πράξη τα «θέλω» όλης της κοινωνίας.
Μαζί θα σχεδιάσουμε και θα οικοδομήσουμε το μέλλον ενός Δήμου ανοιχτού, σύγχρονου, λειτουργικού χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και οικισμών, ενός Δήμου που θα αποτελεί το σπίτι όλων των Δημοτών.
Η επιλογή των συνεργατών μου έγινε με βασικό κριτήριο το ίχνος κοινωνικής διαδρομής του καθενός και της καθεμίας όταν μιλάμε για ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο τους, επιστήμονες, επαγγελματίες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι της προσφοράς και με γνώμονα την προσδοκία και την ελπίδα που αντιπροσωπεύει η νεότερη γενιά των υποψηφίων.
Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς ταμπού, χωρίς μικροκομματικές δεσμεύσεις.
Γιατί είναι βαθύτατο πιστεύω μου ότι τα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα, δεν έχουν θρησκεία αλλά θέλουν κοινή αντιμετώπιση και άμεση επίλυση».
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή»:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ
Αδαμίδης Σωτήρης, Αμανατίδης Χρήστος, Αντωνιάδης Ανέστης, Αντωνιάδου Βούλα, Ασκαρίδου Παυλίνα, Βασιλοπούλου Ρωξάνη, Βασιλούδης Ηλίας, Βορίδης Δημήτρης, Εγγλεζάκης Ιωάννης, Εμφιετζή Μαρία, Θεοδωρίδης Γρηγόρη, Καλογερής Κρίτων, Καλογιάννη Μάγδα, Κόκκινος Γιώργος, Κοντογιαννίδης Ρωμανός, Κουρπαλίδης Γιάννης, Λογοθέτη Βασιλική, Μαζαράκης Σπύρος, Μελίδης Ιωάννης, Μεταλλινού Αναστασία, Μουμίνογλου Μουμίν, Μυστακίδου Θωμαΐς, Νασσόπουλος Χαράλαμπος, Ντιμπαμπής Νικόλαος, Ξυλάς Χάρης, Ξυνίδης Αθανάσιος, Παπαδοπούλου Εριφύλη, Παρχαρίδου Μαρία, Πατσίδου Μπέττυ, Πατσιούρας Γιάννης, Πεχλιβάνης Άγγελος, Στογιαννίδης Γρηγόρης, Τοντικίδου Αλίκη, Τοπ Ισμέτ, Τσάκατος Θεόδωρος, Χατζηθεοδώρου Κυριάκος, Χαριτωνίδου Ειρήνη, Χασάν Ογλού Φερντούν, Χατζίδης Χριστόφορος, Χουσεϊνογλου Τιμούρ.

Σχετικά Άρθρα