Γενική

Κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για τα λεωφορεία

Άμεση παρέμβαση του Αλέκου Κοντού για το πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών της Ξάνθης

Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και Βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέκος Κοντός κατέθεσε χθες το πρωί επείγουσα ερώτηση στην βουλή, στην Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου με θέμα την «Διακοπή της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία του Νομού Ξάνθης».
Η ερώτηση αναφέρει:
«Σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται στο Νομό Ξάνθης η αδυναμία μεταφοράς των μαθητών, όλων των βαθμίδων, στις σχολικές αίθουσες. Το πρόβλημα, που είναι έντονο κυρίως στου περιφερειακούς Δήμους του Νομού, προέκυψε μετά την κυβερνητική εντολή προς τις Νομαρχίες για μείωση κατά 20% των σχετικών δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό.
Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή οι ιδιοκτήτες των ταξί και των λεωφορείων αρνούνται τη μεταφορά των μαθητών, επικαλούμενοι την απώλεια που, ήδη, έχουν στα εισοδήματά τους εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.
Ως αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, οι μαθητές του Νομού Ξάνθης αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στα σχολεία τους, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην τοπική κοινωνία.
Ωστόσο, παρά την ενημέρωση που το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας έχει για το σοβαρό αυτό ζήτημα από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, ακόμη δεν έχει φροντίσει να βρει λύση, μετατρέποντας τους μαθητές του Νομού Ξάνθης σε «θύματα» της δικής του αδυναμίας να βρει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ή προτίθενται να προβούν για να δώσουν λύση στο πρόβλημα;
2. Είναι στις προθέσεις τους να συνεχίσουν με παρόμοιες αποφάσεις να δημιουργούν πρόβλημα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας;
Ο Βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός»

Σχετικά Άρθρα