Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
«Μουδιασμένοι» είναι οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΕ καθώς κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο και από στόμα σε στόμα η είδηση ότι έρχονται μειώσεις μισθών και μάλιστα της τάξης του 20%. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον το μνημόνιο δεν προβλέπει περικοπές σε μισθούς στον ιδιωτικό ούτε στο συνεταιριστικό τομέα, εάν επαληθευτούν οι φήμες, η ΣΕΚΕ πρωτοπορεί ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για περικοπές μισθών κάτι βέβαια που γίνεται άτυπα σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις όχι όμως μέχρι στιγμής σε συνεταιριστικές.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Στον τομέα των εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης και η Δημοτική Επιχείρηση έχω να πω ότι φέτος όσα σχήματα παρουσιάστηκαν στην κεντρική σκηνή στην πλατεία Μητροπόλεως, παρουσίασαν πολύ καλά δουλεμένη την δουλειά τους, με απλά λόγια που λέει και ο λαός μας δεν ήρθαν να κάνουν «αρπαχτεί». Επίσης αξιόλογες ήταν και οι οικιστικές εκδηλώσεις κυρίως έκθεσης που παρουσιάστηκαν των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους για την προσφορά τους.

ΜΑΧΗΤΗΣ
«Ξεκίνησε» τις προεκλογικές του επισκέψεις ο Γιώργος Παυλίδης. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που πήραμε:
«Στις 10-9-2010 ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφτηκε τους οικισμούς Ίασμο, Αμαξάδες, Πελεκητή, Κοπτερό, Ίασμο, Φιλύρα, Αρριανά και τους γύρω οικισμούς, προκειμένου να ευχηθεί για την μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή του Μπαιραμίου. Τα θέματα που, παρεμπιπτόντως, έθεσαν οι κάτοικοι της Ροδόπης υπόψιν του Υποψηφίου Περιφερειάρχη είναι η κακή και σε πολλά σημεία επικίνδυνη κατάσταση των δρόμων, όπως η κατάσταση της επαρχιακής οδού Αμαξάδων – Ιάσμου. Επίσης του έθεσαν στην περιοχή της Φιλύρας το μεγάλο προβληματισμό και την απογοήτευσή τους σχετικά με την εν γένει μεταχείριση των καπνοπαραγωγών,την μη αποζημίωσή τους για τις μεγάλες ζημίες από ασθένειες φέτος, τις χαμηλές τιμές και την αναμενόμενη μείωση της επιδότησης κατά 50%.

ΑΓΩΝΑΣ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών της Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου χαρακτηρίζει τις γιορτές παλιάς πόλης σαν ένα πολύ σημαντικό γεγονός της πόλης και ο λόγος είναι ότι αναδεικνύει την Ξάνθη στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πανελλαδικά. Θεωρεί ότι η επισκεψιμότητα είναι ικανοποιητική. Φέτος όμως όπως αναφέρει ήταν μειωμένη λόγω της κρίσης. Επίσης αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπ όψη μικρόψυχες κουβέντες που ακούγονται από την πλευρά κάποιων επαγγελματιών επειδή οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη και εκ των πραγμάτων ενισχύονται οι εκεί επαγγελματίες .

ΘΡΑΚΗ
Άκουσα από το βήμα της ΔΕΘ και τον πρωθυπουργό, να διακηρύττει με μεγάλη ικανοποίηση, πως η χώρα μας θα καταστεί πρότυπο παγκοσμίως, ενός νέου τρόπου διδασκαλίας με όλη την βιβλιογραφία και τα βοηθήματα από το διαδίκτυο και κυριολεκτικά… τρόμαξα! Και τρόμαξα γιατί μετά απ’ όλα αυτά, τα παιδιά μας θα είναι μονίμως μπροστά σε μία!

Σχετικά Άρθρα