Γενική

Μ. Στυλιανίδης: «Άμεση η ικανοποίηση αιτημάτων από το Δήμο»



Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία ξεκίνησε χθες η νέα σχολική χρονιά 2010- 2011. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων και ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης βρέθηκαν σε σχολεία της πόλης. Η XanthiNews τους συνάντησε στο 2 ο και 3 ο Γυμνάσιο όπου έδωσαν τις ευχές τους σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ»
Ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε στην XanthiNews: «Να είμαι μια γόνιμη, παραγωγική, χαρούμενη χρονιά. Το χαμόγελο να μην λείπει από το πρόσωπο των παιδιών καθόλη την διάρκεια του έτους. Πρωτίστως από την ικανοποίηση λόγω της καλής απόδοσης τους. Να είναι γεροί και δυνατοί οι εκπαιδευτικοί. Να έχουν τις καλύτερες συνθήκες ώστε να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στα παιδιά μας. Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο και συγχρόνως πολύ σπουδαίο».
Όσον αφορά στην υποχρέωση των Δήμων για στις σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις σημείωσε ο ίδιος: «Είμαστε σε ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Τα σχολεία σήμερα είναι και περισσότερα, με τα καινούργια συγκροτήματα αλλά και σε μια κατάσταση ικανοποιητική, χάρη στην άριστη συνεργασία που έχουμε, με τους καθηγητές, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, την συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Είμαστε πάντα στη διάθεση τους, για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων και μάλιστα τα 2- 3 τελευταία χρόνια έχουμε βρει την χρυσή τομή, χρηματοδοτώντας τις σχολικές επιτροπές ώστε αυτές να αναλάβουν. Με πολύ πιο γρήγορο τρόπο να παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν. Μιλώ για μικρής έκτασης: 6.000 έως 10.000 ευρώ. Για μεγαλύτερες παρεμβάσεις ο Δήμος θα πρέπει να βγάλει έργο. Έχουμε πάντα σε ετοιμότητα εργολάβο για τέτοια θέματα. Είμαστε όμως σε ικανοποιητικό βαθμό».
Όσον αφορά στις ανησυχίες των συνδικαλιστών δασκάλων περί απαξίωσης του δημόσιου σχολείο λόγω Καλλικράτη ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε: «Δεν αλλάζει τίποτα με τον Καλλικράτη. Και σήμερα είναι αρμοδιότητα των Δήμων τα σχολεία. Δηλαδή η αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών, η συντήρηση και η δημιουργία νέων σχολείων».
ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ
Τα κενά στα σχολεία είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά και όσα υπάρχουν θα συμπληρωθούν εντός της εβδομάδας, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, από τη Σιβιτανίδειο Σχολή όπου βρέθηκε για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Ν. Ξάνθης παρατηρούνται ελλείψεις στα ΕΠΑΛ. Και εντός της εβδομάδος θα επιδιώξουμε συνέντευξη με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.
Πάντως ο Δήμος Ξάνθης από του χρόνου που θα έχει στα όρια του και το Δήμο Σταυρούπολης θα έχει στην αρμοδιότητα του το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο της ορεινής περιοχής.

Σχετικά Άρθρα