Γενική

Η κα. Διαμαντοπούλου ικανοποιεί χρόνιο αίτημα της Τουρκίας

Μετά από 42 χρόνια κλείνει η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ) ιδρύθηκε το 1968
για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των Ελλήνων μουσουλμάνων δασκάλων της Θράκης. Οι βασικές αρχές που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΑΘ στηρίζονται στο δίπτυχο διδασκαλία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η διδασκαλία δεν αποβλέπει μόνο στην απόκτηση γνώσεων, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή των σπουδαστών στη διαδικασία της μάθησης και στην καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, ώστε να γίνουν υπεύθυνα και δραστήρια μέλη του κοινωνικού συνόλου. Κατόπιν αυτοί θα διδάξουν σε παιδιά, το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας. Η απόφαση όμως της κα Διαμαντοπούλου για ματαίωση των εξετάσεων στην ΕΠΑΘ προξένησε ερωτηματικά και φόβο για το μέλλον της σχολής.
Στις 9 Σεπτεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κουριανίδης ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων έθεσε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής :
«Δεν ίναι δυνατόν να κλείνει μια σχολή που λειτουργεί εδώ και 42 χρόνια στον Δήμο Θεσσαλονίκης και να μην αντιδρούμε. ΝΑ καλέσουμε την κα Διαμαντοπούλου να ανακαλέσει την απόφαση της ματαίωσης των εξετάσεων στην ΕΠΑΘ. Επιτρέψτε μου να γνωρίζω πολύ καλά ότι το κλείσιμο της ΕΠΑΘ αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών ετών της λεγόμενης Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Μειονότητα που είναι ένα άτυπο κοινοβούλιο των τουρκοφρόνων κατοίκων της Θράκης μας. Οι κύριοι αυτοί επικαλούμενοι την γενικότερη κακοδαιμονία που χαρακτηρίζει όλα τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας, απαιτούν το κλείσιμο της σχολής και φαίνεται πως η κυβέρνηση Παπανδρέου ικανοποιεί αυτό το αίτημα τους! Φυσικά οι Έλληνες μουσουλμάνοι δάσκαλοι θα αντικατασταθούν από μετακλητούς Τούρκους δασκάλους, δηλαδή από αξιωματικούς του στρατού της γείτονος. Προτείνω την υιοθέτηση ψηφίσματος για την έστω και ετεροχρονισμένη διενέργεια των φετινών εξετάσεων και την συνέχιση της λειτουργίας της σχολής».

Σχετικά Άρθρα