Γενική

Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Ξάνθη;

Έκανε προκλητικές δηλώσεις περί τουρκικών διοικήσεων στους δήμους

Ο ηγέτης του κόμματος των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί, θα επισκεφθεί σύντομα την περιοχή μας.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει: «O ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα αρχίσει την περιοδεία του στα Βαλκάνια από την Δυτική Θράκη! O ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ξεπεράσει την κούραση του δημοψηφίσματος στα Βαλκάνια. Ο Μπαχτσελί στα πλαίσια του ταξιδιού του, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, και θα αρχίσει από την Δυτική Θράκη, θα επισκεφτεί κάποιες χώρες της περιοχής και θα συνομιλήσει με Τουρκικούς συλλόγους και με πολιτικούς της περιοχής. Ο ηγέτης του ΜΗΡ που σπάνια βγαίνει στο εξωτερικό, μετά το δημοψήφισμα θα κάνει μεγάλη περιοδεία στα Βαλκάνια. Ο Μπαχτσελί που επί μακρόν είχε σταματήσει να επισκέπτεται τις οργανώσεις του κόμματος στην Ευρώπη, σχεδίασε το ταξίδι του στα Βαλκάνια, χωρίς να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία. Ο Μπαχτσελί σχετικά με το ταξίδι του είπε: «Δεν θα διαρκέσει πολύ, μια εβδομάδα περίπου. Πάμε να δούμε και να επικοινωνήσουμε με τους ευρισκόμενους εκεί τουρκικούς συλλόγους, με τους δήμους που έχουν τουρκική διοίκηση, και με τους τουρκικής καταγωγής βουλευτές. Να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να αξιολογήσουμε τις εξελίξεις στην περιοχή».
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
Ο βουλευτής Τραπεζούντας του Κόμματος Εθνικής Δράσης(MHP), Σουλεϊμάν Λατίφ Γιουνούσογολυ, και κάποια μέλη του ιδίου κόμματος ,διαμαρτυρήθηκαν για την λειτουργία στη Μονή Παναγία Σουμελά που τελέστηκε στις 15 Αυγούστου.
Ο Σουλεϊμάν Λατίφ Γιουνούσογολυ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι τα μοναστήρια δεν είναι χώροι λατρείας και λειτουργίας ,αλλά χώροι εκπαίδευσης κλήρου.
«Στην περιοχή θέλουν να αναζωογονήσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Αν κάνουμε υποχωρήσεις θα ακολουθήσουν και άλλες. Δεν θεωρούμε σωστό να ανοίξει η Μονή Σουμελά για λειτουργία. Στις 15 Αυγούστου είναι η επέτειος της ίδρυσης της Τραπεζούντας και η Άλωση της Τραπεζούντας του Πόντου» σχολίασε ο Λατίφ Γιουνούσογολυ.
Την ίδια στιγμή θέλει να έρθει ο αρχηγός τους στη Θράκη όπου τιμάται ο σεβασμός στη θρησκεία των μουσουλμάνων και οι σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων αποτελούν πρότυπο αρμονικής συμβίωσης σε όλο τον κόσμο.
Η παρουσία του κ. Μπαχτσελί τι δηλώνει; Ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη μελών της οργάνωσης Γκρίζων Λύκων στην περιοχή μας; Πώς αντιδρούν οι εκπρόσωποι της μειονότητας για αυτήν την επίσκεψη; Περιμένουμε επίσημα απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών του οποίου ηγείται ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα μας τέτοιες ειδήσεις μόνο υποψίες μας γεννούν. Μακριά από εμάς οι κινδυνολογίες αλλά θα πρέπει επιτέλους το ελληνικό κράτος να δείξει ότι υπάρχει και ότι παίρνει επίσημα θέση για σοβαρά εθνικά μας θέματα.
Ποιος έχει πει στον εν λόγω κύριο ότι υπάρχει τουρκική διοίκηση στους Δήμους μας; Τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις δείχνουν και τις προθέσεις του. Γνωρίζει την Συνθήκη της Λοζάνης; Η Τουρκία αν θέλει να εισέλθει στην Ε.Ε. θα πρέπει να σεβαστεί τα όσα ισχύουν σε αυτήν. Και η Ελλάδα θα της δώσει το πράσινο φως να γίνει ευρωπαϊκή χώρα. Η καλή μας γειτονία μας συμφέρει όλους.

Σχετικά Άρθρα