Γενική

Εγκαταλελειμμένος ο χώρος μαθημάτων και εξετάσεων υποψηφίων οδηγών δικύκλων

Εγκαταλελειμμένος είναι ο χώρος όπου εκπαιδεύονται οι υποψήφιοι οδηγοί δικύκλων και μηχανών, δίπλα στα γήπεδα τένις και απέναντι από το Αθλητικό Κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης. Σύμφωνα με καταγγελίες υποψήφιων οδηγών και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, υπάρχουν απορρίμματα, χόρτα, ένας τεράστιος σωλήνας ομβρίων υδάτων και φορτηγά μέσα στη μέση!
Ο κ. Αγκόπ Παπαζιάν Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών όπως είπε σε δηλώσεις του στην XanthiNews έχει κάνει αναφορές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να επιληφθούν των θεμάτων και να δώσουν άμεσες λύσεις. Αλλά τελικά μάλλον κωφεύουν, καθώς παραμένουν τα προβλήματα…

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου

Ρεπορταζ: Νάντια Νάκου

Σκουπίδια μέσα σε κάδους, θηρία χόρτα, λιμνάζοντα ύδατα όταν βρέχει, φορτηγά μέσα στη μέση. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πίστα όπου μαθαίνουν να οδηγούν οι υποψήφιοι οδηγοί δικύκλων και μηχανών στην Ξάνθη. Έχουν γίνει αναφορές στις υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας από τον Πρόεδρο Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών κ. Αγκόπ Παπαζιάν αλλά τελικά ίσχυσε η γνωστή παροιμία: «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»…
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαζιάν δήλωσε στην XanthiNews για τις ενέργειες του προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους: «Πριν από δύο μήνες είχα πάρει τηλέφωνο την υπηρεσία πρασίνου η οποία πήγε και έκοψε κάποια χόρτα. Είχα τηλεφωνήσει και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας και μου είπε ότι δεν είχε προσωπικό».
Εξάλλου, όταν βρέχει, η πίστα μεταμορφώνεται σε λίμνη. Ο κ. Παπαζιάν αναφέρθηκε στην αιτία αλλά και στην ευθύνη που μοιράζονται ΔΕΥΑΞ και η εταιρεία φυσικού αερίου: «Οι αρμόδιοι για το φυσικό αέριο έχουν δικό τους περιφραγμένο χώρο και έχουν τοποθετήσει τα μηχανήματα τους εκεί, με αποτέλεσμα να εμποδίζει τα νερά της βροχής να πηγαίνουν στον σωλήνα των ομβρίων υδάτων και λιμνάζουν στον χώρο μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε μάθημα ούτε εξετάσεις.
Δεν έχω αποταθεί στην ΔΕΥΑΞ. Έχω πει σε αρμόδιους της εταιρείας φυσικού αερίου οι οποίοι υπόσχονται αλλά δεν κάνουν κάτι».
Πέρα από τις παραλείψεις αυτές είναι και μια ακόμη που αφορά στους οδηγούς φορτηγών που δεν τα σταθμεύουν σωστά τα οχήματα τους. Ο Πρόεδρος του Σωματείου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι βάζουν τα φορτηγά τους μέσα στη μέση. Είχαμε προτείνει να τα σταθμεύουν κάτω από τα πλατάνια για να μένει περισσότερος χώρος για τα μαθήματα μας, άνετα και χωρίς κίνδυνο ατυχήματος. Αλλά δεν συμμορφώθηκαν. Δεν μπορούμε να τους επιβληθούμε με αστυνομικά μέτρα να τα σταθμεύσουν όπως πρέπει».
Οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης: πρασίνου, καθαριότητας και ΔΕΥΑΞ θα πρέπει να λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα καθώς κάθε μήνα κατά μέσο όρο κάνουν μαθήματα και εξετάζονται 80 περίπου υποψήφιοι οδηγοί δικύκλων και μηχανών, ενώ από εκεί ξεκινούν τις εξετάσεις και οι υποψήφιοι οδηγοί φορτηγών.
Αλλά και η εταιρεία φυσικού αερίου και οι οδηγοί φορτηγών που σταθμεύουν εκεί τα οχήματα τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σχετικά Άρθρα