Γενική

«Χωρίς μισά λόγια και χωρίς υποψηφιότητες ντεμί»

Ο Σ. Ξυνίδης για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης
Γράφει η Νάντια Νάκου
«Το ΠΑΣΟΚ θα έχει συνεπή, ενιαία και τίμια στάση απέναντι στους εκλογείς . Χωρίς πολιτικαντισμούς , χωρίς μισά λόγια, χωρίς υποψηφιότητες ντεμί και μη υποψηφιότητες και χωρίς υποψηφιότητες που ροκανίζουν άλλες, αλλά με ξεκάθαρη θέση, επιδιώκουμε να ανέλθουν στους δημαρχιακούς θώκους τα πρόσωπα που μπορούν να οδηγήσουν τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην ολοκλήρωσή της και αυτός είναι ο πολιτικός μας στόχος». Αυτήν την δήλωσε έκανε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ξάνθης κ. Σωκράτης Ξυνίδης ευρισκόμενος στην πόλη μας για την εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Μόσιαλο (σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 5).
Αναφερόμενος ειδικά στην Ξάνθη είπε «για πρώτη φορά θα επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία και η μεγάλη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση- που το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που τη γέννησε και την υποστηρίζει- θα συμβαδίσει με πρόσωπα που υποστηρίζουμε γιατί υπάρχει σύμπτωση αντιλήψεων και απόψεων που θα κάνει καλό και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης».
Για την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σωτήρη Στολίδη στο Δήμο Τοπείρου επεσήμανε με νόημα ο κ. Ξυνίδης: «Δεν με απασχόλησε, διότι ο κύριος Στολίδης δεν υπέβαλλε την υποψηφιότητα του στα πλαίσια του κόμματός του, Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει την στήριξη του στον νυν και επιτυχημένο Δήμαρχο Στέλιο Χατζηευαγγέλου και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι ο Δήμαρχος στον Τόπειρο και θα οδηγήσει το Δήμο στη νέα εποχή του Καλλικράτη».
Πάντως έκανε σαφές ότι τίποτα δεν έχει κριθεί σε επίπεδο επιλογών ως προς τους Περιφερειάρχες, πολύ περισσότερο για τους Αντιπεριφερειάρχες για τους οποίους θα έχει λόγο όποιος επιλεγεί.
Στις 3 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος τις αποφάσεις του για τους υποψήφιους που θα υποστηρίξει το κόμμα στις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα