Γενική

Ζουμερό σκορδομπούτι από αρνάκι στη λαδόκολλα

Η εκδίκηση του φούρνου!

2 αρνίσια μπουτάκια 2 κιλά το καθένα
8 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι από κρασί
2 κλαδιά από φρέσκο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι

Διαδικασία
Μια πεντανόστιμη πρόταση για όσους φέτος κάτσουν στο σπίτι τους. Η απόλαυση εξάλλου δεν θέλει χιλιόμετρα, θέλει φαντασία…
Ζητάμε από το χασάπη μας να μας ξεκοκαλίσει 2 μπουτάκια αρνί. Το βάζουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας και το ανοίγουμε σαν τετράδιο. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα με το δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξίδι και το πιπέρι. Μ’ ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα απλώνουμε πάνω στα ανοιχτά μπουτάκια και μ’ ένα κουτάλι φροντίζουμε το μείγμα μας να πάει παντού. Όσο λάδι μας περισέψει το απλώνουμε στην εξωτερική μεριά. Δένουμε πολύ σφιχτά τα μπουτάκια με σπάγγο μαγειρικής. Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε τριπλή λαδόκολλα και τα διπλώνουμε σαν καραμέλες σφιχτά. Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και τα ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Τα βγάζουμε από τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά στους 200ο C, προκειμένου να γίνουν τραγανά απ’ έξω. Τα αφήνουμε 10 λεπτά εκτός φούρνου και τα κόβουμε σε φέτες πριν τα σερβίρουμε στο τραπέζι μας με τη συνοδεία πατάτας φούρνου.
Καλή γιορτή!

Σχετικά Άρθρα