Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Δεκαεννιά ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες συσπειρώθηκαν και οργάνωσαν μία δράση ενάντια στην κατασκευή των διοδίων στην Εγνατία οδό, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο ερχόμενο διάστημα. Αιτία της διαμαρτυρίας και αίτημα της κίνησης αυτής δεν είναι η καθολική απαγόρευση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο, αλλά περιορισμός των διοδίων αριθμητικά και σε κόστος, συνυπολογίζοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει η τοποθέτηση των διοδίων στου νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Επεξηγώντας τις θέσεις τους οι ενεργοί πολίτες της Ξάνθης ενάντια στα διόδια της Εγνατίας οδού αναφέρουν:
Εδώ και λίγες ημέρες έχει συγκροτηθεί στην Ξάνθη μια ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών που έχει ως λόγο ύπαρξης να εκφράσει δημόσια και ανοιχτά την αντίθεση των ενεργών πολιτών στη δρομολογημένη εγκατάσταση υπερβολικού αριθμού διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Η ειλημμένη απόφαση για την είσπραξη αντιτίμου 2,8 ευρώ από 13 σταθμούς διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού ή αντίστοιχων εσόδων μέσω ηλεκτρονικών διοδίων με βάση νεότερη δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από τις τοπικές κοινωνίες.

ΑΓΩΝΑΣ
Με βάση τον Καλλικράτη ο οποίος είναι νόμος του κράτους εδώ και λίγο καιρό, προβλέπεται η δημιουργία του θεσμού του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης προβλέπεται και η θέση του αντιπεριφερειάρχη κάτι που ισοδυναμεί με τον σημερινό νομάρχη αλλά οι αρμοδιότητές του περιορίζονται και παραμένουν σε αυτές του περιφερειακού διαμερίσματος. Συμμετέχει στην Περιφερειακή Επιτροπή όπου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης και μετέχουν όλοι οι αντιπεριφεριάρχες και είναι το κυρίαρχο εισηγητικό και αποφασιστικό εν μέρει όργανο προς το περιφερειακό συμβούλιο σε ότι αφορά την υλοποίηση του Περιφερειακού προγράμματος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΕΛΕΙ Η ΕΥΑ! Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος συναντήθηκε με την Δήμαρχο Αβδήρων και της είπε ότι «αποσύρει την υποψηφιότητά του, αν στρατευθεί η ίδια επικεφαλής ενός ενωτικού, ανανεωμένου και δυναμικού ψηφοδελτίου για τον Δήμο Αβδήρων και περιμένει την καθαρή απάντησή της», ενώ εκείνη παραμένει αναποφάσιστη…!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ερωτηματικό αποτελεί πλέον η υποψηφιότητα του Στέλιου Μωραϊτη στον Δήμο Τοπείρου μετά την απόφαση της Ρηγίλλης, επίσημα να χρίσει υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου τον Θωμά Μίχογλου…
Γεγονός που μάλλον δεν περίμενε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ αφού είχε την επίσημη διαβεβαίωση των κεντρικών και γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησε την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και σε καθημερινή βάση ήταν τον τελευταίο καιρό στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου!

Σχετικά Άρθρα