Γενική

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί

Με φλάσκα, τη μεγάλη μελιτζάνα!

1 μεγάλη μελιτζάνα, φλάσκα
2 κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
λίγη καυτερή πιπεριά
100 γραμ. φέτα
100 γραμ. κεφαλοτύρι
έτοιμη βρασμένη σάλτσα ντομάτα
χοντρό αλάτι
μαϊντανό και δυόσμο

Διαδικασία

Αρχικά, ξεπικρίζουμε τη μελιτζάνα στο αλάτι. Δηλαδή την αλατίζουμε καλά και την αφήνουμε για 10-20 λεπτά να βγάλει τα υγρά της. Την ξεπλένουμε και είναι έτοιμη για μαγείρεμα.
Κόβουμε τα υλικά σε φέτες και ετοιμάζουμε τη σύβραση σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Αν δεν έχουμε, προσθέτουμε στο τηγάνι μας 2-3 τριμμένες ντομάτες, λίγη ζάχαρη, αλάτι, δυόσμο και μαϊντανό τριμμένο και τ’ αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να δέσουν.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα δεύτερο τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι. Σε ένα ταψάκι-πυρέξ στρώνουμε τη μελιτζάνα, χοντρό αλάτι, τυρί φέτα και τη σύβραση.
Πασπαλίζουμε το πυρέξ με μπόλικο κεφαλοτύρι και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 160˚C για 20 λεπτά περίπου.
Τρώμε μια νοστιμιά!!!

Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα