Γενική

36 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Την κατάντησαν καθεστώς διαφθοράς και οικογενειοκρατίας

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης

Γιορτάστηκε και φέτος «σεμνά και ταπεινά» σε μια αίθουσα της Προεδρίας, δίχως φανφάρες και σαμπάνιες, η επέτειος της αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας.
Περί του 1.200 οι παραβρεθέντες, ανακοίνωσαν τα κανάλια της τηλεοράσεως, εκ των οποίων 800 «Αντιστασιακοί» (ποιοι είναι αυτοί ένας Θεός ξέρει). Απουσίαζε η «μαύρη» που συνόδευε ο Τσίπτας (ήταν παρών δίχως τον περσινό τσαμπουκά) και ο Κώστας Καραμανλής (ο ανιψιός του «Εθνάρχη»), ο οποίος είναι πανταχού απών!!!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Γερμανίδα σύζυγο του δεχόταν συγχαρητήρια κι ευχές από τους κομψευόμενους και τις…επίτιμες κυρίες τους και μιλώντας με ειλικρίνεια είπε ότι «αυτή δεν είναι Δημοκρατία, αλλά ελληνική παρακμή λόγω της διαφθοράς των πολιτικών και τόνισε ότι ο Λαός στερείται και έχει δίκαιο να εκδηλώνει την δυσαρέσκεια του».
Ευτύχημα είναι ότι επιτέλους η «τρόϊκα» (έγινε της μόδας αυτή η ξένη λέξη) των οικογενειών Καραμανλής- Παπανδρέου- Μητσοτάκης έφυγε από το προσκήνιο (έγιναν τα τρία ένα, όχι δύο) κι έτσι «βασιλεύει» ακόμη μόνο το τζάκι του Παπανδρεϊσμού. Οι άλλοι Καραμανλής- Μητσοτάκης λειτουργούν στο παρασκήνιο.
Έγραφα πέρυσι τέτοιο καιρό, ότι ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να περιμένει «χαϊρια» από την Δημοκρατία των ολίγων και των…μικρούτσικων. Χρειάζονται νέα πρόσωπα που να τα διακρίνει ικμάδα (να μην είναι κουρασμένοι), τιμιότητα (να μην είναι διεφθαρμένα τα ίδια και οι γύρω τους), σοβαρότητα και σεβασμός απέναντι στο λαό (να μην είναι Καραγκιόζηδες) και τέλος να έχουν μυαλό στο κεφάλι τους και όχι λυματολάσπη!! Επιμένω σ αυτά και τονίζω ότι είναι τέτοια η σαπίλα, τόσο μεγάλη η διαφθορά των «εντιμοτάτων αρχόντων» και του περίγυρου τους, τόσο καλά μελετημένο το «σύστημα» που είναι δύσκολο το ξήλωμα και η…αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου.
Μόνο η κινητοποίηση του κόσμου (εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νέων ανδρών και γυναικών) δίχως πέτρες και μολότοφ θα τους εξαναγκάσει να φύγουν και να πάνε στο διάολο.

Σχετικά Άρθρα