Γενική

Απομακρύνεται εντός ημερών ο CEO της BP, Τόνι Χέιγορντ

Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η BP θα ανατικαταστήσει άμεσα, πιθανόν τη Δευτέρα, τον διευθύνοντα σύμβουλο Τόνι Χέιγορντ που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης για τις άστοχες δηλώσεις και τις ενέργειες του σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.
Μιλώντας ανώνυμα, ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών σχετικά με τον Χέιγορντ ενώ ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί από την ίδια την εταιρεία.
Ο αντικαταστάτης του προκλητικού διευθύνοντα συμβούλου είναι για την ώρα άγνωστος: πιθανόν να είναι ο Μπομπ Ντάντλεϊ που επιβλέπει τις προσπάθειες απορρύπανσης. Άγνωστος παραμένει και ο χρόνος της αλλαγής.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, πάντως, η BP είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο δείχνει την εμπιστοσύνη του στον Χέιγορντ.
Ο Βρετανός διευθύνων σύμβουλος προκάλεσε επανειλημμένα με τις πράξεις και τις δηλώσεις του.
Εξέφρασε σε δηλώσεις το ενδιαφέρον του για τα «ανθρωπάκια» που πλήττονται από την πετρελαιοκηλίδα, ζήτησε «τη ζωή μου πίσω» που έχασε με την κρίση, ενώ μόλις τέλειωσαν οι υποχρεώσεις του ενώπιον της Γερουσίας, προτίμησε να συμμετάσχει σε ιστιοπλοϊκό αγώνα στη Βρετανία.

Σχετικά Άρθρα