Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πλήξει έναν άξιο διπλωματικό υπάλληλο που «ενόχλησε» την Τουρκία και ως Πρέσβης της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, και παράλληλα να «κηδεμονεύσει» την Περιφερειάρχη κ.Κόκλα με ποιους θα επισκέπτεται την Ορεινή Περιοχή….
Πρωτοφανής επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ.Τσετίν στον Πρωθυπουργό με προσωπικές αιχμές κατά του νυν Διευθυντή του γραφείου Πολιτιστικών Υποθέσεων κ.Αλεξανδρή, αλλά και της Περιφερειάρχη κ.Κόκλα.

ΕΜΠΡΟΣ
Θεμέλια στην αποκέντρωση της επιχειρηματικότητας βάζει η νεοϊδρυθείσα Μονάδα Επιχειρησιακής Ανάπτυξης που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη από το υπουργείο Οικονομίας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδυτικών προοπτικών της Βόρειας Ελλάδας, με την αμεσότητα και την ταχύτητα που επιχειρεί να εγκαταστήσει σε μια σειρά από έργα και προγράμματα που σημείο αναφοράς έχουν τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Επικεφαλής της επιχειρησιακής αυτής αναπτυξιακής πολικής τέθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος, μιλώντας στο «Ε», εξήγησε τη φιλοσοφία της νέας δομής του υπουργείου Οικονομίας, τις αρμοδιότητές του, καθώς και τα κίνητρα που θέτει για νέες και υφιστάμενες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Βόρεια Ελλάδα. Την προοπτική αυτή συνέδεσε με την ανάπτυξη των διεθνών εμπορικών σχέσεων, κυρίως σχετικά με την ενίσχυση των συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες, καθώς και με θεσμικές αλλαγές στο χώρο της επιχειρηματικότητας, ικανές να σηματοδοτήσουν την ανάταση επενδυτικών προοπτικών, όπως η αξιοποίηση της γεωθερμίας στην δική μας περιοχή

ΑΓΩΝΑΣ
Κεραυνός εν αιθρία στον πολιτικό κόσμο της Ξάνθης η παραίτηση του Αντινομάρχη Δημήτρη Γαλανόπουλου που επί 1,5 περίπου χρόνο ήταν στενός συνεργάτης του Νομάρχη Ξάνθης. Σύμφωνα με τον κ. Γαλανόπουλο την Παρασκευή το μεσημέρι υπέβαλε οργισμένος όπως δηλώνει, την παραίτησή του στον Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του σχετικά με την διαρροή της υποψηφιότητάς του ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Αρκετά θετική θα μπορούσε τελικά να χαρακτηριστεί η συνάντηση γνωριμίας μεταξύ της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΞΑΝΘΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ» και του Δήμου Dve Mogili (περιοχή Rouse) της Βουλγαρίας στο πλαίσιο επαφών για την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στο πεδίο τόσο της λειτουργίας της νεοσύστατης Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) του Δήμου Dve Mogili για τη διαχείριση προγράμματος της προσέγγισης LEADER στη Βουλγαρία όσο και αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας και διαχείρισης άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

ΘΡΑΚΗ
Μετά τα υποβρύχια που…. γέρνουν έχουμε και αεροσκάφη, αλλά και άρματα μάχης που «μπάζουν» κι εμείς συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε ιδιαίτερα ακριβά! Και εκτός τούτου, δεν έχουμε και την δυνατότητα να τα συντηρήσουμε, γιατί λέει δεν υπάρχουν τα απαραίτητα διαθέσιμα υλικά στο στράτευμα, λόγω άγονων διαγωνισμών προμήθειας!

Σχετικά Άρθρα