Γενική

Ο Κοντός είχε προειδοποιήσει από 22 Απριλίου

Μαύρα τα γραμμένα για τα συνεταιριστικά της Ξάνθης

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Μαύρα είναι τα γραμμένα για τα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης αν τελεσφορήσει η συμφωνία του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα για την εξαγορά της ΑΤΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση εξαγοράς της ΑΤΕ από την Πειραιώς, θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα με συνδυασμένο ενεργητικό ύψους 105 δισ. ευρώ, καθαρές χορηγήσεις 69 δισ. ευρώ, καταθέσεις 64 δισ. ευρώ και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας περίπου 9%.
Όσον αφορά στις θυγατρικές βιομηχανικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ (Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ και ΣΕΚΑΠ , η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να τις παραχωρήσει, εάν το επιθυμούν, με μακρόχρονες συμβάσεις εκμετάλλευσης, σε εταιρείες συνεταιριστικών οργανώσεων που θα συσταθούν γι αυτόν τον σκοπό, με μόνη υποχρέωσή τους τη διατήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμών τους σε καλή κατάσταση για τη ομαλή λειτουργία των παραγωγικών μονάδων, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας τους μέσα στις τοπικές κοινωνίες.
Για την εξέλιξη πώλησης της ΑΤΕ και την τύχη των συνεταιριστικών εργοστασίων ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Αλέκος Κοντός είχε προειδοποιήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά με επιστολή του στις 22 Απριλίου. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε μετά τις χθεσινές εξελίξεις η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι δυναμική και θα κατατεθεί μάλιστα για τον σκοπό αυτό και επερώτηση στην βουλή.

Σχετικά Άρθρα