Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Στα χνάρια του Κον- Μπεντίτ και του μοντέλου της ευρωπαϊκής παρεμβατικής Αριστεράς επιχειρεί να πορευτεί το νέο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς που γεννήθηκε από την αυτονόμηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού με σκοπό να εδραιωθεί και να πρωταγωνιστήσει ως προοδευτική δύναμη σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό –που κατά τη γνώμη τους είναι στα σπάργανα- και να δώσει διέξοδο σε μία ολόκληρη μερίδα δημοκρατικών πολιτών που απάντησαν στις εκλογές με ένα υψηλό ποσοστό αποχής αδυνατώντας να βρουν πολιτική αντιπροσώπευση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ο τομέας της ενέργειας, και τα ισχυρά κίνητρα του νέου νόμου για τις ΑΠΕ φαίνεται ότι προκάλεσαν το ενδιαφέρον στους επιτελείς της βορειοελλαδικής βιομηχανίας. Από τις αρχές του μήνα, η ΕΒΖ προχώρησε στην κατάθεση τριών αιτήσεων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που αφορούν στα σχέδια ανάπτυξης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στις μονάδες στο Πλατύ Ημαθίας, την Ορεστιάδα και το Λευκώνα Σερρών. Ζητώντας την τροποποίηση των αδειών της η ΕΒΖ, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα σημαντικά κίνητρα του νέου νόμου για τις ΑΠΕ, που ψηφίστηκε πρόσφατα, εφόσον οι μονάδες αυτές μετατραπούν σε σταθμούς Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ).
Μπορεί οι προσπάθειες για την μετατροπή των δύο ζαχαρουργείων της ΕΒΖ -σε Ξάνθη και Λάρισα- σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης να οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, ωστόσο ο τομέας της ενέργειας, και τα ισχυρά κίνητρα του νέου νόμου για τις ΑΠΕ φαίνεται ότι προκάλεσαν το ενδιαφέρον στους επιτελείς της βορειοελλαδικής βιομηχανίας.

ΑΓΩΝΑΣ
Ο απολογισμός πεπραγμένων 2009 του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη επιβεβαίωσε την προσπάθεια της απερχόμενης Δημοτικής αρχής να ωραιοποιήσει τα πράγματα, αφού περίτεχνα πρόεδρος και αντιπρόεδρος παρεμπόδιζαν την έκφραση των πολιτών, με παρεμβάσεις και εσκεμμένες διακοπές των ομιλητών, αλλά και άλλοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ομιλώντας υποτιμητικά προς τους παρευρισκομένους, χαρακτηρίζοντας τους ακόμη και ασκέρι.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Θεωρούμε τον συνταξιούχο συνδικαλιστή Νίκο Παπαβασιλείου που αποτελεί πρόκληση που τον «διόρισε» η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ ως νέο Πρόεδρο της γνωστής BIO Filter ακόμη και να το κάνει…δηλώσεις, μεταφέροντας την «αγωνία» του για το μέλλον της εταιρείας..
Κι αυτό για έναν και μοναδικό λόγο…
Ο κύριος Νίκος Παπαβασιλείου έχει κι ο ίδιος τις ευθύνες του για την ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της ΣΕΚΑΠ όλη τη τελευταία 15ετία!

ΘΡΑΚΗ
Την τουρκική «υπηκοότητα» έδωσε λέει η UNESCO στον …. Καραγκιόζη, επικυρώνοντας σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρσι από μια υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών, μεταξύ των οποίων η Τουρκία και φυσικά όχι η …. Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα