Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΕΜΠΡΟΣ

Τους λόγους της απουσίας του από τη συνεδρίαση στην οποία παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του δήμου Ξάνθης, παραθέτει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Ξυνίδης, λαμβάνοντας αφορμή από ένα σχόλιο της εφημερίδας μας, στο οποίο υπέβοσκε το ερωτηματικό αν αυτή (απουσία) υποδηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου με την παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή». Με το θάρρος της γνώμης που τον διακρίνει αλλά και με το ίδιον του χαρακτήρα του να μην μασάει τα λόγια του ο κ. Ξυνίδης στην επιστολή που μας απέστειλε χαρακτηρίζει την εκδήλωση αυτή «αστειότητα εικονικής πραγματικότητας», όπου «πληρώνει ο ξανθιώτης φιέστες για να τον πείσουν ότι ξοδεύουν σωστά τα λεφτά του»! Επίσης απευθύνει ερώτημα στον δήμαρχο: «ποιου άραγε Δήμου παρουσίασε τα πεπραγμένα, γιατί σίγουρα δεν ήταν τα πεπραγμένα του Δήμου Ξάνθης»! Τέλος απαντά με ξεκάθαρο τρόπο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό, όπου φέρεται να μην είναι υποψήφιος, δηλώνοντας ότι «εφόσον ο αρχηγός της παράταξης μας Χρήστος Πούλιος εκτιμήσει ότι πρέπει να είμαι ξανά υποψήφιος, εγώ θα είμαι εκεί για να προσπαθήσω να εξασφαλίσω στη πόλη μου μια νέα δημοτική αρχή που της αξίζει».

ΜΑΧΗΤΗΣ

«Κατεβαίνω πρώτα για να βοηθήσω τη περιοχή μου και μετά το νέο Δήμο Ξάνθης… Η Σταυρούπολη έπρεπε να είναι αυτόνομος Δήμος!»
Με τη λιτή αυτή δήλωση ο πρώην Αντινομάρχης Ξάνθης και Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης μας ξεκαθάρισε το περασμένο Σάββατο ότι, «κατεβαίνει οριστικά Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταυρούπολης κι όχι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης»!!!
Σε αντίθεση με τους Γιάννη Τσεγγελίδη και Τόλη Ελευθεριάδη που κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης!!!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Πέρασε κατά πλειοψηφία το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Βουλή των Ελλήνων και όλα δείχνουν πλέον ότι, από εδώ και μπρος οι εργαζόμενοι θα βιώσουν τον δικό τους εργασιακό μεσαίωνα. Δεν γνωρίζω εάν το σύγχρονο κράτος θα πρέπει να λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία ή ως κράτος πρόνοια υπέρ των πολιτών του, όλα δείχνουν πάντως πως βαδίζουν προς τον δεύτερο τομέα που ανέφερα. Και αλήθεια… Ποιος θα περίμενε μετά από πολλά χρόνια όταν μια διδακτορική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1930 επέβαλε τις εργασιακές ρυθμίσεις στην χώρα μας, δηλαδή το 8ωρο, τον μισθό, το μεροκάματο, την υπερωριακή ενασχόληση, την υποχρεωτική ασφάλιση, τη συνταξιοδότηση και την πρόνοια και αυτή η ρύθμιση έγινε όταν την Ελλάδα κυβερνούσε ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς, από την δική του κυβέρνηση, σήμερα στο 2010 με μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και μάλιστα σοσιαλιστική, τα πάντα να ανατρέπονται εις βάρος των εργαζομένων!!!

ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο από τα δύο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, απευθύνεται σε ιδιώτες και τους δίνει τη δυνατότητα πέρα από τη δική τους χρήση ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών, να έχουν και ένα επιπλέον αφορολόγητο εισόδημα πωλώντας ενέργεια προς τη ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 10kW στις στέγες και στα δώματα κτιρίων. Η παραγόμενη από τα φωτοβολταϊκά συστήματα ενέργεια πωλείται σε εγγυημένη προνομιακή τιμή των 0,55kWh στο ΔΕΣΗΜΕ μέσω κάποιου παρόχου για διάστημα 25 ετών με την υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης.

ΘΡΑΚΗ
Όσο και αν φαίνεται τοπικιστικό, δεν δικαιολογείται κανένας Ξανθιώτης να μην συμφωνήσει και να μην υπερθεματίσει υποψηφιότητες συντοπιτών μας και πόσο μάλλον σαν αυτή του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος έχει δώσει εξετάσεις στο παρελθόν και πέρασε και είναι από εκείνους που μπορεί ακόμη να προσφέρει πολλά πράγματα στον τόπο του.

Σχετικά Άρθρα