Γενική

Δωρεάν φροντιστήρια, σίτιση και διαμονή από το Εκκλησιαστικό Σχολείο

Ο Βούλγαρος μαθητής Γιανακίεβ Κρίστιαν κέρδισε σε διαγωνισμό αρχαίας ελληνικής γλώσσας

Ένας Βούλγαρος μαθητής της Β Τάξης Λυκείου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Γυμνασίου ο Γιανακίεβ Κρίστιαν μαθητής πέρασε λίαν επιτυχώς στον 9 ο ετήσιο μαθητικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό στην αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου- Γυμνασίου Ξάνθης εκφράζει ειλικρινή θερμότατα συγχαρητήρια στο μαθητή σημειώνοντας: «Η επίδοση του ως άνω μαθητού στο εξεταζόμενο κείμενο του προαναφερομένου διαγωνισμού- το οποίο σημειωτέον ευρίσκεται εκτός διδαχθείσης ή διδακτέας σχολικής ύλης- αξιολογήθηκε βαθμολογικά, από την ορισθείσα τριμελή επιτροπή, με 100 (ΑΡΙΣΤΑ) στην εκατοστιαία βαθμολογική κλίμακα, γεγονός που του προσέδωσε την πρώτη θέση στο νομό Ξάνθης και τον συνακόλουθο έπαινο της Γενικής Διευθύνσεως Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρωτοκ. 73464/Ι/23- 06- 2010/Υπουργείο Παιδείας/Γενική Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων)».
Στη συνέχεια σημειώνει η Διεύθυνση: «Η επιτυχία αυτή αποκτά ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία και αξία καθόσον ο μαθητής, που είναι Βουλγαρικής υπηκοότητας (υιός Ιερέως από τη Βάρνα), ήλθε σε πρώτη επαφή με την Ελληνική Γλώσσα σε ηλικία 13 ετών κατά την εγγραφή του στην Α τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Ξάνθης. Στη συνέχεια αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρει το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο και Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης στους μαθητές όλων των τάξεων με δ ω ρ ε ά ν τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, μετέχοντας ενεργά βεβαίως στο ημερήσιο καθημερινό πρόγραμμα τόσον του Σχολείου όσον και του Οικοτροφείου, αλλά και στα σχολικά προγράμματα Πολιτιστικών θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Θεμάτων Υγείας, Επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ.
Με την ευκαιρία αυτή το σχολείο μας ανακοινώνει στους γονείς της περιοχής μας, κατόπιν και των δυσχερών κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων στην πατρίδα μας, ότι και το επόμενο σχολικό έτος 2010- 2011 θα συνεχίσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα των δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων στους μαθητές του, αλλά και με την βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου την παροχή δωρεάν σίτισης και διαμονής σε όσους εκ των μαθητών του το επιθυμούν».

Σχετικά Άρθρα