Γενική

Ξανθιώτης περιφερειάρχης, ένα χρίσμα για τον μητροπολιτικό Δήμο

Εβδομάδα διαβουλεύσεων στα κεντρικά της Ν.Δ.- Αποφασίζει εντός των ημερών για τα πρόσωπα που θα στηρίξει

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας αλλά από χθες Δευτέρα άρχισαν για τους πολιτικούς της γαλάζιας παράταξης τα πιο ενδιαφέροντα. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι κρίσιμη και καθοριστική μιας και η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει χρίσματα και «στηρίξεις» γενικότερα. Ειδικότερα στο νομό μας θα έχουμε την οριστικοποίηση του θέματος του αιρετού περιφερειάρχη αλλά και την τελική απόφαση για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΧΝ» η ΝΔ για την υποψηφιότητα του αιρετού περιφερειάρχη θέλει πρόσωπο από την Ξάνθη και η επιλογή που εξετάζει έχουν επίκεντρο το νομάρχη μας.
Εδώ και μερικές εβδομάδες το Συνέδριο της ΝΔ είχε τεθεί ως ορόσημο, πέραν του οποίου, θα ξεκινήσουν οι σταδιακές ανακοινώσεις εκ μέρους του κόμματος για τις στηρίξεις και επιλογές ανά την Ελλάδα, σε ότι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7 ης Νοεμβρίου.
Το κόμμα θέλει οι υποψήφιοι να έχουν ικανό χρόνο για να στηρίξουν τις υποψηφιότητές τους. Να σημειωθεί δε ότι τόσο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και για τον Δήμο Ξάνθης χρειάζονται 100 περίπου άτομα για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, οπότε όση προεργασία και να υπάρχει ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Όπως μάθαμε στο περιθώριο του τριημέρου συνεδρίου έγιναν επαφές, ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί και δρομολογούνται οι λύσεις και οι επιλογές κατά περίπτωση. Μάλιστα για την Ξάνθη συγκεκριμένες επαφές και συναντήσεις έκανε ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ένα είναι βέβαιο: ότι δεν επιθυμεί διπλά ψηφοδέλτια προερχόμενα από τη ΝΔ στον ίδιο δήμο.
Για τον μητροπολιτικό Δήμο Ξάνθη επαναβεβαιώθηκε η στήριξη του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη ενώ σε ότι αφορά στα υπόλοιπα χρίσματα η θέση της ΝΔ είναι ότι θα δοθούν εκεί που θα κριθεί ότι είναι απαραίτητο.
Από τα όσα ακούσαμε είναι σαφές ότι η ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αιρετή Περιφέρεια όπου η μάχη θα είναι καθαρά πολιτική και εν πολλοίς, θα κρίνει και τη δική της δυναμική, αποδεικνύοντας στην πράξη αν και κατά πόσο η νέα πορεία της νέας… Νέας Δημοκρατίας βρίσκει απήχηση και στους ψηφοφόρους!!! Ως εκ τούτου η επιλογή του υποψήφιου περιφερειάρχη κυρίως βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού της. (Σκέφτονται για τον Παυλίδη αλλά δεν έχουν αποκρυσταλλώσει ακόμη άποψη).

Σχετικά Άρθρα