Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΘΡΑΚΗ

Μπορούν να μας αιτιολογήσουν επιτέλους όλοι όσοι έβαλαν το χεράκι για την τελική δομή του «Καλλικράτη» την περιοχή μας με ποιο σκεπτικό δεν συνένωσαν το Δήμο Σελέρου με το Δήμο Μύκης και τον προσάρτησαν στον Δήμο Αβδήρων. Μήπως με το ίδιο σκεπτικό που άφησαν απέξω τον Τόπειρο. Αρκεί να σας πω ότι άλειψαν βούτυρο στο ψωμί των γνωστών κύκλων οι οποίοι πλέον έβαλαν πλώρη για δύο μειονοτικούς δημάρχους, την επόμενη τετραετία.

ΑΓΩΝΑΣ

Ο Μένιος Ψωμακέλης μας υποδέχεται ως δ/ντης στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας. Με την πρώτη ματιά βλέπεις έναν σημερινό τεχνοκράτη, άριστο γεωπόνο, ένα ευθύ και ειλικρινή άτομο που σε μιλά κοιτώντας στα μάτια. Δεν αργεί να σε κερδίσει με τον χαρακτήρα του και να καταλάβεις πως μερικά μυαλά «στροφάρουν» (ευτυχώς !) πιο γρήγορα από το μέσο όρο και εντυπωσιάζουν με το πόσο απλά, έξυπνα και γρήγορα βλέπουν, κινούνται και πράττουν. Διοίκηση, διεκπεραίωση, αποφάσεις, διευθέτηση ενεργειών, καταμερισμός εργασιών, ενημέρωση για όλα, άποψη με ορθολογισμό ! Ταγμένος στην αγωγή μαθητών και ατόμων, με προσφορά κατά καιρούς μέσα από πόστα και θέσεις της δημόσιας εκπαίδευσης, αποτελεί πραγματικό «μέντορα» για όσους τον συναναστρέφονται.

ΕΜΠΡΟΣ

Λόγια …πτερόεντα και κενά περιεχομένου αποδεικνύονται αυτά που ειπώθηκαν περί «σύμπνοιας, ενότητας και ομοψυχίας» από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας της ΝΟΔΕ Ξάνθης! Με το «καλημέρα» σας βρέθηκαν μπροστά στα «φαντάσματα» του πρόσφατου παρελθόντος, γεγονός που καταδεικνύει ότι παρά την εκλογή νέας προέδρου της κας Σούλα Ιακωβίδου, το σύνδρομο του διχασμού των δύο φατριών που κατατρέχει τη ΝΟΔΕ χρόνια τώρα δεν έχει εκλείψει και συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη σ αυτό. Κι αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι στην πρώτη σύσκεψη του οργάνου με την νέα του σύνθεση και με θέμα την κατανομή αξιωμάτων και η απαρτία ήταν οριακή.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Βόρεια Ελλάδα αγωνιούν, σε ορισμένες περιπτώσεις εκφράζονται φόβοι ότι η ανεργία μπορεί να σκαρφαλώσει στο 50% ξεπερνώντας ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία.
«Το μέτρο των απολύσεων εφαρμόζεται ήδη απλά τώρα το νομιμοποιούν» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης, τονίζοντας ότι «τα νέα μέτρα θα αυξήσουν την ανεργία και η κατάσταση θα αρχίσει να επιδεινώνεται στο νομό Ξάνθης από το Σεπτέμβριο, καθώς πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων απασχολείται σε εποχικές εργασίες».

ΜΑΧΗΤΗΣ

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Θράκη, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, όπως είναι η σημερινή περίοδος, διότι από την μια πλευρά υπάρχει μια βαθύτατη οικονομική κρίση, που μαστίζει όλη την χώρα αλλά ειδικά σε αυτήν εδώ την περιοχή παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό μια στροφή της Τουρκικής Πολιτικής που δεν έχει πλέον σε προτεραιότητα την Κύπρο και το Αιγαίο αλλά μεταφέρει την προτεραιότητά της στην Θράκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα