Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΘΡΑΚΗ

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη που αναμένεται να συμβεί εντός ολίγων ημερών θα συμπαρασύρει πολλούς γνωστούς και μη εξαιρετέους. Ήδη καταγράφηκαν οι δύο πρώτες δονήσεις και αναμένονται οι υπόλοιπες…Μιλάμε για οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται αρκετοί κατεργαρέοι εκ των οποίων κάποιοι ήδη έχουν πάει στον πάγκο τους…Περισσότερα μη με ρωτάτε θα σας έχω πλούσιο υλικό στις προσεχείς εκδόσεις μας.

ΕΜΠΡΟΣ

Με τον προέλεγχο του απολογισμού- ισολογισμού και τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2009 ασχολήθηκε η δημαρχιακή επιτροπή στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν τοποθετήθηκαν εκτενώς, γνωρίζοντας ότι αναλυτική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου με την παρουσίαση των πεπραγμένων του 2009 από τη δημοτική αρχή. Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν συνοπτικά ωστόσο, προκύπτει ότι για δεύτερη χρονιά «κλείνει» ταμείο ο δήμος Ξάνθης με αρνητικό πρόσημο, με ζημία 646.000 ευρώ. Οι αποσβέσεις είναι 3.837.000 ευρώ για δημοτικά έργα που επιδοτήθηκαν περίπου με 2.600.000 ευρώ. Ο κ. Πούλιος σχολίασε ότι πιστοποιείται η φθίνουσα πορεία του δήμου και χαρακτηριστικό είναι ότι τα συσσωρευμένα είναι 1.400.000 ευρώ, ενώ αναφορά έκανε και στα δάνεια της ΔΕΥΑΞ, των οποίων εγγυητής είναι ο δήμος- και κατά πόσο αυτά ελέγχονται, παίρνοντας αρνητική απάντηση από τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου.

ΑΓΩΝΑΣ

Σε εκλογική ετοιμότητα κάλεσε τους προέδρους των ΝΟΔΕ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης που είχε μαζί τους την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα.
Επισημαίνοντας ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα ρευστό αυτό τα διάστημα με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Για το λόγο αυτό ζήτησε από τους προέδρους των νομαρχιακών οργανώσεων της χώρας να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να προωθήσουν στη βάση τα όσα αποφασισθούν και από το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Πολλές φορές η «σιωπή» είναι χρυσός, αλλά κάτι τέτοιο, φαίνεται πως δεν ισχύει για την Σούλα Ιακωβίδου, τη νέα Πρόεδρο της ΝΟΔΕ…
Ιδού λοιπόν αφού πρώτα «διάλυσε» το…μαγαζί γωνία, τι ανακοίνωση έβγαλαν η ίδια και οι «8» που την στηρίζουν.
«Το νεοεκλεγέν προεδρείο της ΝΟ.Δ.Ε Ξάνθης την περίοδο που η Ελληνική κοινωνία αναζητά δρόμο να βγει από την κρίση και αναζητά ηγεσία να εμπιστευθεί, ζητάει όραμα για να πιστέψει, ζητάει ελπίδα για να σταθεί στα πόδια της και να αντιπαλέψει την «Εθνική κατάθλιψη» που έχει φέρει η κυβέρνηση, δεν έχει την πολυτέλεια να λειτουργεί με εσωστρέφεια και να επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Συγκροτήθηκε την περασμένη Δευτέρα μέσα από τις συνηθισμένες διαδικασίες η νέα διοικούσα επιτροπή του περιφερειακού τμήματος Θράκης του τεχνικού επιμελητηρίου.
Με νέο πρόεδρο αυτή την φορά τον πολιτικό μηχανικό Αργύρη Πλέσσια και αντιπρόεδρο τον Νίκο Παπαθανασίου!!!
Όλα καλά, πολιτισμένα, δημοκρατικά και ανώδυνα θα μπορούσε να πει κάποιος, αν δεν μπει στον κόπο να εξηγήσει πως έγινε η περιβόητη συμφωνία των μηχανικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Και πέταξαν έξω τους μηχανικούς που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΝ!
Τι να κάνουμε, αυτά έχουν οι συνεργασίες…

Σχετικά Άρθρα