Γενική

Βράβευση του Δημήτρη Πολιτόπουλου ιδρυτή της μπύρας Bergina

Προσπάθεια του εμπορικού συλλόγου να αναδείξει τα θρακιώτικα προϊόντα

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Σε μια ζεστή εκδήλωση στην εμπορική λέσχη Ξάνθης το Σάββατο το βράδυ ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης βράβευσε τον Διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας «Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ» Δημήτρη Πολιτόπουλο για την προσφορά του στην Θράκη.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ξάνθης κ. Ανδρικόπουλος ενώ παραβρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής Ξάνθης κ. Σγουρίδης, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργία Ανδρέου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης ο κ. Χρήστος Μούρκας, μέλη του εμπορικού συλλόγου, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του επιμελητηρίου Ξάνθης και πολίτες.
Σκοπός αυτής της εκδήλωσης και όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Αλεξιάδης είναι η προσπάθεια ανάδειξης τοπικών προϊόντων της θρακικής γης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα γίνει μια προσπάθεια στήριξης αυτού του θεσμού και στα άμεσα σχέδια του εμπορικού συλλόγου είναι η επανάληψη της προσπάθειας τον Σεπτέμβριο.
Λίγα λόγια για την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.: Σήμερα εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής (για την άριστη ποιότητα του νερού που είναι βασικός παράγοντας στην παραγωγή μπύρας ποιότητας) και θεωρείται µία από τις πιο ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες εταιρίες στην Ελλάδα. Η βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε το δύσκολο εγχείρημα του Δημήτρη Πολιτόπουλου ήταν η αυστηρή προσήλωση στην ποιότητα, η συνεχής ανανέωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού της, η επάνδρωση με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, η χρησιμοποίηση άριστης πρώτης ύλης, η περιβαντολογική ευαισθησία, η εφαρμογή διεθνών προτύπων ποιότητας (ISO 9001:2000 και HACCP) και η αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της ελληνικής αγοράς που ήταν διαμορφωμένες τότε.
Μια πολύ νόστιμη χρυσή πλακέτα έδωσε και το ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» στον κ. Πολιτόπουλο ενώ γνωστή εταιρία παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος προσέφερε αλλαντικά στους παραβρισκόμενους. Την εκδήλωση πλαισίωσε και το συγκρότημα «Αντώνης Μουσαδές και η Ακούστικ Μπάντ».

Σχετικά Άρθρα