Γενική

Μια άποψη για τους δημοσίους υπαλλήλους

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάκης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Καφέ τσιγάρο και πασιέντσα
Κρίση σου λέει, καταστρεφόμαστε, πτωχεύουμε, Αρμαγεδδών, τα πάντα μαύρα, μισθοί κόβονται, συντάξεις το ίδιο, η αγορά κατά διαόλου, μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία στα ύψη. Ε και τι έγινε! Μέρες τώρα περνώ από κάποιο γραφείο δημόσιας υπηρεσίας και βλέπω την ίδια εικόνα. Μια απαθής Δημόσια Υπάλληλος γράφει το μεροκάματό της πίνοντας καφέ, καπνίζοντας το τσιγάρο της (κατά τα άλλα το τσιγάρο απαγορεύεται μέσα στα γραφεία) και πάνω απ όλα βάζει στη σειρά τα τραπουλόχαρτα της πασιέντσας με τις ώρες!! Και φυσικά δεν είναι η μόνη!!
Χαρακτηριστική εκπρόσωπος της έννοιας δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα; Μάλλον ναι. Ίσως όχι για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για να μην αδικούμε συλλήβδην όλους.
Οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν χρειάζονται. Να βγουν λοιπόν στον ιδιωτικό τομέα και να προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία. Έτσι και το υπόλοιπο 50% των Δημοσίων Υπαλλήλων που θα μείνουν θα προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία και δε θα τεμπελιάζουν αναγκαστικά. Αρκεί βέβαια η Ελληνική Κυβέρνηση να βρει τρόπους να δώσει δουλειά σ όλους τους νεοέλληνες μέσα από την Ανάπτυξη. Και με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι πρέπει να δώσει σοβαρά κίνητρα σε ντόπια και ξένα επενδυτικά κεφάλαια να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κανείς επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει αν δεν δημιουργήσουμε κατάλληλο περιβάλλον (κυρίως φορολογικά κίνητρα και ανταγωνιστικό μεροκάματο), κανείς δε θα έρθει για τη μαγκιά μας ή γιατί θα μας λυπηθεί!
Με την ευκαιρία κύριε Υπουργέ και μέχρι να γίνουν τα δύσκολα (μείωση δημοσίων υπαλλήλων, επενδύσεις, δουλειές) αν γίνουν ποτέ, μήπως πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα ηλεκτρονικά παιγνίδια από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των Δημοσίων υπηρεσιών; Τουλάχιστον έτσι δε θα προκαλούν τους πολίτες που φορολογούνται άγρια για να πληρώνουν τις πασιέντσες των Δημοσίων Υπαλλήλων σας!!!

Σχετικά Άρθρα