Γενική

ΘΡΑΚΗ

Δήλωση «κεραυνός» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η δήλωση Σαμαρά «πως δεν χωράνε στην παράταξη μας Παυλίδηδες, Βουλγαράκηδες και Ρουσόπουλοι» το ότι δεν αναφέρθηκαν… Δούκες, Μπασιάκοι και Κοντοί ίσως να βγάζει είδηση Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το αυτονόητο. Αυτό δηλαδή που αν το έκανε στο κατάλληλο timming ο Καραμανλής ενδεχομένως να ήταν μέχρι σήμερα…ακόμη πρωθυπουργός! Δεν το έκανε όμως και λιποτάχτησε.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Τεράστιο πολιτικό λάθος φίλε Δήμαρχε της Σταυρούπολης Γιώργο Καρασακαλίδη. Παραμονές των εσωκομματικών εκλογών, να «υποκινείς» την Δ.Ο. Ν.Δ. Σταυρούπολης και να διχάσεις ακόμη περισσότερο τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, για κάτι που όλοι φταίνε ίσως στη Ξάνθη, πλην της….ΝΟΔΕ και του Στέλιου Μωραϊτη. Και κυρίως τα πρωτοκλασάτα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φυσικά και ξέρεις ποιοι είναι…

ΑΓΩΝΑΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης, δια του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Ν. Ξάνθης, άρχισε την υλοποίηση του έργου της καταπολέμησης των κουνουπιών, από τις 27 Μαΐου 2010. Το έργο θα καλύψει όχι μόνο τις παραλιακές αλλά και τις υπόλοιπες, αστικές- περιαστικές περιοχές, όπου παρατηρείται το πρόβλημα ανάπτυξης των. Σημειώνεται ότι στο νομό υπάρχουν περίπου 85.000 χιλιάδες στρέμματα γης, εν δυνάμει εστίες εκκόλαψης.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης συνεχίζει σταθερά την προσπάθεια μεταφοράς νερών στην πεδιάδα της Ξάνθης με στόχους περιβαλλοντικούς αλλά και στήριξης των δοκιμαζόμενων αγροτών. Τα νερά διοχετεύονται προς χρήση για εμπλουτισμό- άρδευση σε αγροκτήματα των οικισμών Τυμπάνου, Βανιάνου, Πρασινάδας, Ν.Αμισού, Εξοχής, Μέλισσας, Δάφνης, Μαγγάνων, Ζηλωτής, Ερασμίου, Αβάτου, Δεκάρχου, Ευλάλου, Κύρνου, Κεντητής, και Μυρωδάτου, καθώς και των οικισμών Πηγαδίων, Πολυσίτου, Σελίνου, Βαφέϊκων, Γενισέας, Συδινής, Κουτσού, Ποταμιάς, Μάνδρας, μειώνοντας την χρήση των γεωτρήσεων και την υφαλμύρωση των εδαφών, σε πλέον των 110.000 στρεμμάτων γης.

ΕΜΠΡΟΣ

Για τον «Καλλικράτη» ο λόγος στη τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της Διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκηση Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στην Καπνοποθήκη «Π». Προεδρέυοντος του κ. Κώστα Αμοιρίδη και παρόντων των νομαρχών Ξάνθης και Καβάλας κ. Παυλίδη και κ. Καλλιοντζή αντίστοιχα, καθώς και των επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και Δράμας κ. Κορυφίδη και νομαρχιακών συμβούλων και από τους τρεις νομούς, ο πρόεδρος της Διευρυμένης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης ξεκίνησε τη συζήτηση καταθέτοντας τις παρατηρήσεις του επί του τελικού σχεδίου του Καλλικράτη που από χθες είναι πλέον νόμος του κράτους.

Σχετικά Άρθρα