Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΘΡΑΚΗ

Εκφράζω την ικανοποίηση μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που ακόμη μια προσπάθεια της «Θ» και της στήλης είχε αίσιο αποτέλεσμα … ο λόγος για το αυτονόητο, την τοποθέτηση δηλαδή της Ελληνικής Σημαίας στην κεντρική πλατεία στην οροφή του ρολογιού μας. Η μελάνη που χύθηκε δεν πήγε άδικα και εδώ και λίγες μέρες κυματίζει στο κέντρο της πόλης ! Με ρώτησε κάποιος: «Αν δεν έγραφες και αν δεν φώναζες όλο αυτό το χρονικό διάστημα πιστεύεις πως ο Δήμος θα είχε την ευαισθησία να αναρτήσει την σημαία μας στην κεντρική πλατεία;»

ΕΜΠΡΟΣ

Κοινή πρόταση στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens διατύπωσαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τη σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων που κατά την τελευταία 20ετία διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί ή υφυπουργοί στα Yπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης ή Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η ίδια επιτροπή θα ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση των μελών των επιτροπών διαπραγμάτευσης, επιτροπών εισήγησης, επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής έργων και προμηθειών για όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε η Siemens.

ΑΓΩΝΑΣ

Συνεδρίασε στα Ιωάννινα, η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Κ.Ε.Π.) της ενεργού δομής συνεργασίας μεταξύ των έντεκα (11) Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α. Ξάνθης, Ν.Α. Έβρου, Ν.Α. Ροδόπης, Ν.Α. Καβάλας, Ν.Α. Θεσσαλονίκης, Ν.Α. Ημαθίας, Ν.Α. Κοζάνης, Ν.Α. Γρεβενών, Ν.Α. Τρικάλων, Ν.Α. Ιωαννίνων Ν.Α. Θεσπρωτίας) από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός, του HATTA και της ΑΝΚΟ Α.Ε, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην 12 η Πανηπειρωτική Εμπορική Έκθεση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Επισκέψεις στην Περιφέρεια ξεκινά ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, πρώτος σταθμός επίσκεψής του θα είναι η Κομοτηνή.
Πότε θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη;
Μα στο 4ήμερο που ξεκινάει η Εμπορική Έκθεση ΘΡΑΚΗ 2010!!! Μια από αυτές τις μέρες ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Κομοτηνή μαζί με όλο το Υπουργικό συμβούλιο που μάλιστα θα συνεδριάσει στη γειτονική μας πόλη!!!!
Αυτό κι αν είναι αποκλειστικό θέμα!!!!

ΜΑΧΗΤΗΣ

Οι Αβδηρίτες διαμαρτυρήθηκαν γιατί- σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης- με τη μεταφορά τους στους Δήμους Βιστωνίδας και Σελέρου υπάρχει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων κατοίκων που «αλλοιώνει» αισθητά το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και γιατί ως έδρα του νέου Δήμου που αρχικά είχε προβληθεί να είναι τα Άβδηρα, τελικά έγινε η Γενισέα. Βασικότατο επιχείρημα των διαδηλωτών ήταν η διατήρηση του χαρακτήρα της πολιτιστικής παράδοσης που «κουβαλούν» τα Άβδηρα, καθώς πρόκειται για τη γενέτειρα του Δημόκριτου και των άλλων αρχαίων φιλοσόφων. Επέδωσαν μάλιστα το ψήφισμά τους και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα