Γενική

Ανοικτές Δημοκρατικές διαδικασίες στη ΝΟΔΕ Ξάνθης

7000 γαλάζιοι ψηφίζουν την Κυριακή για την οργάνωση του κόμματος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το πρωί η ΝΕΦΕ Ξάνθης Νομαρχιακή Εφορευτική επιτροπή) για της επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν προγραμματισθεί για την Κυριακή 30 Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ παρουσίασε στους δημοσιογράφους τις δύο υποψηφιότητες για τη ΝΟΔΕ (Καρβουνίδης και Ιακωβίδου) αλλά και τις υποψηφιότητες για τις τοπικές σε κάθε δήμο. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης που ευχαρίστησε τόσο τον κόσμο που τον στήριξε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια όσο και τα μέσα ενημέρωσης της πόλης για την συνεργασία.
Στην επιτροπή εκλογών Πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Κούτρας, ενώ συμμετέχουν και ο Τομεάρχης Μιχάλης Βογιατζής και η δικηγόρος κα Σαραλέκου. Ο κ. Κούτρας ανέφερε ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές αφού μέχρι σήμερα 800 χιλιάδες ψήφισαν για την εκλογή του προέδρου κ. Σαμαρά, 50 χιλιάδες για την ΟΝΝΕΔ, ενώ στις 30 Μαΐου η διαδικασία θα κορυφωθεί με την εκλογή των Προέδρων των ΝΟΔΕ και των μελών των τοπικών οργανώσεων. Στην συνέχεια παρουσίασε σαν νέους φιλόδοξους και άξιους διεκδικητές την Σούλα Ιακωβίδου και τον Περικλή Καρβουνίδη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Οι εκλογές θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα τερματιστούν στις 19:00 το απόγευμα, ενώ κάλπες θα στηθούν:
Δήμος Ξάνθης :Εκλογικό Κέντρο Αίθουσα Αρίων (κολυμβητήριο)
Δήμος Βιστονίδας: Εκλογικό Κέντρο Πνευματικό Κέντρο Γενισέας
Δήμος Αβδήρων: Εκλογικό Κέντρο Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Αβδήρων
Δήμος Τοπείρου: Εκλογικό Κέντρο Πνευματικό Κέντρο Εράσμου
Δήμος Σελέρου: Εκλογικό Κέντρο Αίθουσα ΚΑΠΗ Λευκόπετρας
Φίλες και Φίλοι της Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης
Εισήγηση του Περικλή Καρβουνίδη
«Την Κυριακή 30- 05- 2010, ΟΛΑ τα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του νέου Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, έτσι, ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα, σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη, χωρίς μηχανισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα και τις ανάγκες των καιρών, αλλά κυρίως, θα εκφράζει τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας.
Για πρώτη φορά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν το δικαίωμα της εκλογής απευθείας των Προέδρων της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος (ΝΟΔΕ).
Η αδιαφορία και η μη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες της Κυριακής 30 Μαΐου 2010, στην ουσία σημαίνει παραχώρηση στους λίγους της δυνατότητας και της προοπτικής σχεδιασμού και ανάπτυξης της Παράταξης και του Τόπου μας.
Μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μέσα σε επτά μόλις μήνες και κάτω από την ηγεσία και την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, το μέχρι πρότινος υπερσυντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έκανε άλματα δημοκρατικότητας. Συγκεκριμένα:
– Εκλέγει πλέον τον Πρόεδρο από τα μέλη του κόμματος
– Εκλέγει τον Πρόεδρο της νεολαίας (ΟΝΝΕΔ), απευθείας από τα μέλη της.
– Εκλέγει τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών και τους Προέδρους των Δημοτικών Επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος.
Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ, στις προσεχείς εκλογές της 30 Μαΐου 2010 στο Νομό μας.
Επιθυμώ, εφόσον με εμπιστευθείτε με την ψήφο σας, μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης να ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα τον πήχη της πολιτικής, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Προέδρου του κόμματος μας Αντώνη Σαμαρά.
Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα για ποιοτικές αλλαγές και για αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου μας.
Να είμαστε παρόντες σε όλα τα μικρά ή τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, να συμβάλουμε στην επίλυση τους και να παράξουμε πολιτική που θα βασίζεται στο συμφέρον του τόπου μας και μόνο…»
…«Και κάτι ακόμα- το πιο σημαντικό:
Ενότητα. Ενότητα στην κορυφή. Ενότητα στη βάση χωρίς διαχωρισμούς και εξαρτήσεις. Ξέρω ότι αυτές τις σκέψεις τις συμμερίζονται πολλοί. Οι περισσότεροι. Δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις, όσο προέχει η δυνατότητα υλοποίησής τους.
Καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε μια Νέα Νέα Δημοκρατία, να την κάνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και λόγο στα οργανωμένα μέλη.
Το μόνο που σας υπόσχομαι είναι δουλειά και διεκδίκηση από την κεντρική και τοπική εξουσία του απαιτούμενου σεβασμού και ρόλου στις αποφάσεις της ΝΟΔΕ, χωρίς διαχωρισμούς και φράξιες.
Ζητώ την ψήφο σας για να διαφυλάξουμε το κόμμα μας από συμπεριφορές και πρακτικές που μας πλήγωσαν όλους και οδήγησαν την παράταξη σ αυτή την ταπεινωτική ήττα.
Ζητώ την ψήφο σας για να αναδείξουμε τις διαχρονικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας και να επαναφέρουμε την πολιτική και την ιδεολογία μας στο προσκήνιο, η οποία, ας σημειωθεί, είναι κυρίαρχη σε όλη την Ευρώπη.
Ζητώ την ψήφο σας για να κάνουμε πράξη το όραμα του νέου μας αρχηγού για ένα κόμμα με:
Σύγχρονο πολιτικό λόγο, Αξιοπρέπεια, Ενότητα, Αξιοκρατία, Εντιμότητα, Ευθύνη και Ήθος
Σας ζητώ να συμμετέχετε και να με στηρίξετε με την ψήφο σας, για να προχωρήσουμε μαζί στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η παράταξη και ο τόπος μας.
Δύναμη μου είστε εσείς οι πολίτες μέλη της παράταξης, από όπου και προέρχομαι».
Εισήγηση Σούλας Ιακωβίδου
«Η ΝΔ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο ή αν θέλετε σε μια περίοδο Ανασυγκρότησης, το 8 ο Συνέδριο μας θα είναι η αρχή για μια ΝΔ η οποία θα ανταποκρίνεται στις αγωνίες της βάσης της παράταξης αλλά και της κοινωνίας γενικότερα και σε αυτήν ακριβώς την αγωνία του πρέπει να απαντήσουμε.
Θα πρέπει να βάλουμε νέες βάσεις για το μέλλον. Να τελειώνουμε και με όλες τις παθογένειες και να θέσουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία της Μεγάλης, σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που απευθύνεται σε όλη την Κοινωνία.
Η συνοχή του κόμματος είναι απολύτως απαραίτητη, οι «σειρήνες» μόνο κακό κάνουν.
Εμείς οι απλοί πολίτες, σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται υπό την «κατοχή» του ΔΝΤ και ο ορίζοντας θωρεί γκρίζος ως και μαύρος πρέπει να στρατευτούμε και να μην απέχουμε από τις κομματικές δραστηριότητες, αλλά ενεργά να διεκδικούμε και να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα μας και μέσα από τις κομματικές οργανώσεις.
Καλούμε όλους τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τα μέλη αυτής σε συστράτευση στην προσπάθεια για να ανασυγκροτήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, να την ξαναφέρουμε στην κορυφή, να την καταστήσουμε με λίγα λόγια πρώτη δύναμη, για να κάνουμε πράξη τα όνειρα μας, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα σε κάθε πολίτη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όμως μόνο ασκώντας κριτική και καθήμενοι στο καναπέ μας».

Σχετικά Άρθρα