fbpx
Γενική

Μεγάλα τα ποσά της ενοικίασης του χώρου

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

Με την εισήγηση ενός εκπροσώπου της εταιρείας διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, το απόγευμα της Τετάρτης.
Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, μιλώντας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, ανέπτυξε το πλάνο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τονίζοντας κυρίως τις καινοτομίες, καθώς και τα νέα προγράμματα, που προβλέπονται για φέτος, ενώ ανέφερε και τα πλεονεκτήματα, τα οποία θα προκύψουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
Η φετινή Δ.Ε.Θ., η οποία θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει κάποιες καινοτομίες στις εκδηλώσεις της, μέσα από τις οποίες οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα μπορούν να διαφημιστούν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις της τιμώμενης χώρας, που φέτος είναι η Ουγγαρία, θα συμβάλουν σε αυτό.
Οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετέχουν, θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 10.000 ευρώ για έναν ενοικιαζόμενο χώρο 100 τετραγωνικών μέτρων, ποσό το οποίο χαρακτηρίστηκε πολύ μεγάλο και μάλιστα μέσα σε αυτήν την περίοδο που διανύει η χώρα μας. Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας με τη σειρά του, ανέφερε ότι το ποσό αυτό δεν είναι μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι, οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπερνούν τα 250.000 άτομα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να διαφημίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. ανέφερε ότι θα γνωστοποιήσει την εισήγηση του εκπροσώπου της Δ.Ε.Θ. στους επιχειρηματίες της πόλης και αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα συμμετέχουν σε αυτήν.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης δεν ήταν με σημαντικό ενδιαφέρον και πέρασαν χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση.
Αυτό που καίει πάντως τους επιχειρηματίες της πόλης μας είναι η οικονομική κατάσταση, η οποία συνεχώς χειροτερεύει και τα προβλήματα, αν όχι άλυτα, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον δυσεπίλυτα. Η αγορά της Ξάνθης «νοσεί» και όλοι φοβούνται τα χειρότερα, τα οποία δεν είναι άλλα από τις απολύσεις εργαζομένων, απολύσεις, οι οποίες ήδη άρχισαν να συμβαίνουν στην πόλη μας κάθε μέρα.
Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε και η επίσκεψη αντιπροσωπείας από το επιμελητήριο Αδριανούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες, με σκοπό να προσκληθεί το επιμελητήριο Ξάνθης στη μεγάλη συγκέντρωση επιμελητηρίων από την Ανατολική Θράκη και τη Βόρεια Ελλάδα, που θα γίνει στην Αδριανούπολη τον Ιούνιο.

Σχετικά Άρθρα