fbpx
Γενική

Το ταξίδι στη Γκάνα της Αφρικής

Πανελλήνια πρωτιά μαθητών του 2 ου ΕΠΑ.Λ. σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό αφίσας

Το «Βραβείο Νεότητας για την ανάπτυξη 2007, με έμφαση στην Αφρική» απονεμήθηκε σε μαθήτρια από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, οι περσινοί μαθητές μου της Γ τάξης, ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, συμμετείχαν στο διαγωνισμό αφίσας «Βραβείο Νεότητας 2009 για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, με έμφαση στην Αφρική» με τα εξής θέματα: «πολιτισμική ποικιλομορφία», «ισότητα των δύο φύλων», «παιδιά και νεολαία».
Οι δύο καλύτερες αφίσες της Ελλάδας, ανήκουν σε δύο μαθήτριές από το 2 ο ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης που είναι η Απτουλάογλου Σεβγκήλ και η Ψάλτη Θωμαή, συμμαθήτριες και απόφοιτες του τμήματος Γραφικών Τεχνών του ΕΠΑ.Λ. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ψάλτη Θωμαή σε ειδική τελετή απονομής βραβείων, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στις 21-23 Οκτωβρίου 2009.
Εκεί συγκεντρώθηκαν για τον ίδιο σκοπό όλοι οι νικητές, οι αναπληρωματικοί νικητές και οι καθηγητές τους, και από τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έπαθλο του φετινού διαγωνισμού για τους νικητές και τους καθηγητές τους είναι ένα 5ήμερο ταξίδι στην Γκάνα της Αφρικής που πραγματοποιήθηκε στις 3- 7 Μαΐου. Την Ελληνίδα μαθήτρια συνόδευσε στο ταξίδι ο κ. Ιωάννης Καρασίμος.
Η αφίσα της Ψάλτη Θωμαής έχει θέμα «πολιτισμική ποικιλομορφία». Ο χάρτης της Αφρικής που καταλαμβάνεται από μπαχαρικά 4 διαφορετικών χρωμάτων συμβολίζει τις ανθρώπινες φυλές, τους λευκούς, τους ερυθρόδερμους, τους μαύρους και τους κίτρινους, όλα τα χρώματα των ανθρώπων που ζουν στην Αφρική. Η αφίσα της μαθήτριας μεταδίδει αισιόδοξο μήνυμα συνεργασίας διαφορετικών λαών, διαφορετικών χρωμάτων, διαφορετικών πολιτισμών που σκοπό έχουν να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα