Γενική

Παραλιακά

Καλή σας ημέρα!

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης, εγκαινίασαν τις εκθέσεις φωτογραφίας, Άρις Γεωργίου «Αυτεπαγγέλτως».
Ένα μοναδικό ταξίδι στην Θεσσαλονίκη που συγκεντρώνει υλικό από τις αρχές του 70 και μέχρι πιο πρόσφατα, καταγράφοντας την ιστορική εξέλιξη της πόλης μέσα από πορτραίτα και φιγούρες των ανθρώπων της, καθώς και στιγμιότυπα από την καθημερινή αστική δράση.
Fred Boissonnas
«Οδοιπορικό στον Άθω, 1928- 1930»
O Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από δύο ταξίδια του Άγιο Όρος, το 1928 και το 1930. Αποτελούν μια μοναδική μαρτυρία της ζωής της αγιορειτικής κοινότητας στα χρόνια του μεσοπολέμου. Μέσα από τις εικόνες του αποκαλύπτεται η θρησκευτική ζωή, η αρχιτεκτονική των μονών και η πρωτοκαθεδρία των στοιχείων της φύσης στην ύπαιθρο.
Καμίλο Νόλλας- Παύλος Φυσάκης
«Χειμερινή Ραστώνη»
Οι δύο δημιουργοί φωτογραφίζουν με το δικό τους τρόπο τόσο το φυσικό περιβάλλον της Σκοπέλου, όπως εξωτερικούς χώρους, σύμβολα και τοπία, όσο και την ανθρώπινη παρουσία. Πορτρέτα μόνιμων κατοίκων, ο χώρος που αυτοί ζουν, καθώς και άλλες φυσικές τοποθεσίες, μας αποκαλύπτουν το νησί «εκ των έσω». Το χειμερινό τοπίο της Σκοπέλου προβάλλεται μέσα από τη «ραστώνη» που αποπνέει η ατμόσφαιρα των χώρων την εποχή του χειμώνα.
Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη, στα πλαίσια της «Thessaloniki Photobiennale- Synkyria 2010» έως τις 2 Ιουνίου.
Ημέρες και ώρες επισκέψεως, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00- 14:00 και 18:00- 21:00 και το Σάββατο 10:00- 14:00.

Σχετικά Άρθρα