Γενική

Όχι στα Άβδηρα, λένε οι κάτοικοι της Βιστωνίδας

Στο πλευρό τους και ο δήμος Σελέρου

Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Βιστωνίδας στη Γενησέα, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία τα Άβδηρα ορίζονται ως έδρα του νεοσύστατου δήμου Δημοκρίτου.
Οι κάτοικοι οικισμών του δήμου Βιστωνίδας είπαν ένα ηχηρό όχι στη νέα προτεινόμενη έδρα, επικαλούμενοι κυρίως τη γεωγραφική θέση της Γενησέας, η οποία τυγχάνει στο κέντρο του νέου δήμου, με αποτέλεσμα να απέχει ίση απόσταση από όλους τους οικισμούς του νέου δήμου.
Στη συγκέντρωση των κατοίκων μίλησε ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος, καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης, οι οποίοι αμφότεροι προέβαλαν επιχειρήματα, με σκοπό να επιτευχθεί η μεταφορά της έδρα του νέου δήμου στη Γενησέα, κάτι που είναι θέληση 15.000 ατόμων όπως είπαν, ενώ ανέφεραν ότι ξεκίνησε και η συλλογή υπογραφών.
Ο Δήμαρχος Βιστωνίδας στην ομιλία του ανέφερε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, εκφράζοντας συγχρόνως την απορία του για το ποιος σκέφτηκε να ορίσει έδρα του νέου δήμου τα Άβδηρα, αφού τόσο από πληθυσμιακής πλευράς, όσο και από άλλες πλευρές, η Γενησέα πληροί τα κριτήρια, για να ορισθεί η έδρα του νέου δήμου Δημοκρίτου, κυρίως λόγω της θέσης της, η οποία είναι στο κέντρο του νέου δήμου, με αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, να εξισορροπεί τις αποστάσεις μεταξύ των οικισμών.
«Είμαστε αποφασισμένοι τόσο εμείς, όσο και όλοι οι κάτοικοι του δήμου Βιστωνίδας, να μη δεχτούμε καμία αλλαγή της έδρας του δήμου, πλην της Γενησέας. Ο αγώνας μας ξεκινάει τώρα και πρέπει να πω ότι θα κλιμακωθεί και χαίρομαι πραγματικά, που παρόλο διανύουμε δύσκολες μέρες, η συμμετοχή του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε μέχρι τη δικαίωσή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Βασίλη Τσολακίδη.
«Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίσαμε, να ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας για να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία που έχει γίνει. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να εφαρμόσει τις αποφάσεις των οργάνων και της νομαρχιακής επιτροπής και της περιφερειακής επιτροπής. Αυτές και οι δύο οι αποφάσεις που περάσανε από τα όργανα, προτείνανε ως έδρα τη Γενησέα. Έχουν αλλάξει στην πορεία, στο δρόμο σε κάποιο γραφείο. Αυτό δε θα το ανεχτούμε, διότι είναι άτιμο και αντιδημοκρατικό και δεν έχει καμιά σχέση με τη συμμετοχική δημοκρατία, την οποία ευαγγελίζεται το κόμμα μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης.
Στο πλευρό των κατοίκων της Βιστωνίδας βρίσκονται και οι κάτοικοι του δήμου Σελέρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απόστασης από τα Άβδηρα, αλλά και την έλλειψη συγκοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα