Γενική

Ολοένα και περισσότερα σχολεία επιλέγουν την πόλης μας

ΣΕ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΞΑΝΘΗ

Πασίγνωστη είναι πλέον η πόλη της Ξάνθης σε όλο το πανελλήνιο, ύστερα από την πολύ καλή δουλειά της νομαρχίας, η οποία διαχειρίζεται με άριστο τρόπο την τουριστική προβολή της περιοχής μας.
Καθημερινά βλέπουμε στην πόλη μας πολλά λεωφορεία, που μεταφέρουν μαθητές, οι οποίοι επέλεξαν την Ξάνθη, για την μονοήμερη ή και διήμερη εκδρομή τους. Η Ξάνθη πλέον αποτελεί τουριστικό προορισμό, έχοντας να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες τόσο από πλευράς αξιοθέατων, όσο και από «ζωή».
Η παλιά πόλη της Ξάνθης αποτελεί το «διαμάντι» της περιοχής, αφού όσοι την επισκέπτονται έχουν μόνο καλά λόγια να πουν. Επίσης τα στενά του Νέστου στη Γαλάνη, αποτελούν προορισμό μικρών και μεγάλων, αφού πρόκειται για τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι μαθητές των σχολείων επιλέγουν σχεδόν παμψηφεί να έρθουν στην πόλη μας και φυσικά φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας στις περιοχές τους.
«Τα στενά του Νέστου είναι πάρα πολύ όμορφα. Ερχόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο εδώ με τα παιδιά, τα οποία θέλουνε να έρχονται συνέχεια. Ανεβαίνουμε το μονοπάτι μέχρι όσο γίνεται ψηλά. Είναι ένα πανέμορφο τοπίο, στο οποίο τα παιδιά βγάζουνε φωτογραφίες και συγχρόνως γυμνάζονται», δήλωσε ο κ. Δημήτρης καθηγητής χημείας στο λύκειο της Ρεντίνας.
Ο ερχομός των μαθητών δίνει «ανάσα», από οικονομικής πλευράς στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, αφού στα καταστήματα εισρέει «φρέσκο χρήμα», κάτι που είναι απαραίτητο για την πόλη, αν λάβουμε ειδικά υπόψη και τις δυσκολίες που περνάει τόσο η πόλη μας, όσο και γενικά η χώρα.
Εκτός όμως από την πόλη της Ξάνθης, θαυμαστά αξιοθέατα έχει να δείξει και ο υπόλοιπος νομός, τα οποία φυσικά δε περνούν απαρατήρητα από τους επισκέπτες μαθητές.
Μόλις μία ώρα από την πόλη της Ξάνθης, το Δασικό Χωριό του Δήμου Σταυρούπολης, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του, σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλους.
Η περιοχή, έχει να δείξει στον επισκέπτη πολλά αξιοθέατα φυσικού κάλλους, με πρωτοπόρο, τον καταρράχτη του Λειβαδίτη, τα νερά του οποίου “γκρεμίζονται” από ύψος 50 μέτρων, αναδεικνύοντάς τον ως τον ψηλότερο των Βαλκανίων. Εκτός τον καταρράκτη, ο επισκέπτης έχει και πολλές άλλες δυνατότητες, αφού όλη η τριγύρω περιοχή είναι ένα «μουσείο» της φύσης. Το μνημείο της φύσης, διάφοροι εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και το γενικότερο φυσικό τοπίο πλουσιότατης χλωρίδας και πανίδας, δίνουν στον επισκέπτη μοναδικές ευκαιρίες εξερεύνησης.
Στην όλη γνωστοποίηση της περιοχής μας, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η νομαρχία Ξάνθης, η δουλειά της οποίας στο θέμα της τουριστικής προβολής του νομού μας, ήταν και είναι παρά πολύ καλή.

Σχετικά Άρθρα