fbpx
Γενική

Επιστροφή χρημάτων για περσινές δηλώσεις ΟΣΔΕ

Ερώτηση βουλευτών Ξάνθης και Ροδόπης στην Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Την επιστροφή χρημάτων για τις περσινές δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης επισημαίνουν οι βουλευτές των νομών Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, σε ερώτηση τους προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Την περσινή χρονιά είχε προκληθεί μεγάλη σύγχυση με την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης για την υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας.
Εκατοντάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αναγκάστηκαν να καταβάλουν το κόστος για την υποβολή των δηλώσεων, ενώ αργότερα, οι κατάλογοι που εστάλησαν στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης και Ξάνθης για την ταυτοποίηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και την επιστροφή των χρημάτων σε αυτούς, περιείχαν πολλά λάθη, κενά και παραλείψεις.
Μέχρι σήμερα πολλοί δικαιούχοι παραγωγοί δεν έλαβαν την επιστροφή χρημάτων για τις περσινές δηλώσεις. Πριν λίγες μέρες εστάλησαν στις Ενώσεις νέοι κατάλογοι οι οποίοι για μία ακόμα φορά περιέχουν λάθη και παραλείψεις, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να μην εμφανίζονται ως δικαιούχοι στους νέους καταλόγους.
Βάσει των παραπάνω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Πότε θα τελειώσει η ταλαιπωρία εκατοντάδων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης οι οποίοι έμειναν απλήρωτοι για την υποβολή των περσινών δηλώσεων καλλιέργειας;
2. Αν θα μεριμνήσει για την έγκαιρη αποκατάσταση λαθών και παραλείψεων στους νέους καταλόγους που εστάλησαν στις Ενώσεις.
3. Ποιος ευθύνεται για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με θύματα τους παραγωγούς της Ροδόπης και της Ξάνθης;

Σχετικά Άρθρα