Γενική

Ένα στολίδι κοσμεί την ορεινή Ξάνθη

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ένα «κόσμημα» είναι πλέον έτοιμο να δεχθεί τους λάτρεις της σκοποβολής, ύστερα από τα εγκαίνια του σκοπευτηρίου Σταυρούπολης, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στον οικισμό του Δαφνώνα, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις.
Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονας, ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί δήμαρχοι του νομού, καθώς και βουλευτές. Ανάμεσά τους παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Βιστωνίδας και Μύκης, ενώ παρόντες ήταν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Το ολοκαίνουργιο κτίριο είναι υπερσύγχρονο με όλες τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις και περιμένει πλέον τους πρώτους αθλητές της σκοποβολής να ρίξουν τις πρώτες βολές.
«Εγκαινιάζουμε σήμερα την αθλητική εγκατάσταση σκοποβολής του Δήμου Σταυρούπολης. Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Ελλάδα 2004» συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Είναι ένα σκοπευτήριο κλειστού τύπου, για την πραγματοποίηση προπονήσεων και αγώνων αεροβόλου, τυφεκίου και πιστολιών. Αποτελείται από δέκα θέσεις σκόπευσης και διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και οπλισμό σκοποβολής, τηρώντας τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Διαθέτει χώρους διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής και αποθήκευσης, καθώς επίσης και χώρους εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες», είπε ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στον πρώην δήμαρχο κ. Τσεγκελίδη, με τις προσπάθειες του οποίου ξεκίνησε το όλο θέμα της κατασκευής.
Το νέο κτίριο βρίσκεται επάνω στον κεντρικό δρόμο, που περνάει μέσα από τον οικισμό του Δαφνώνα, ενώ διαθέτει και θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων των αθλητών και των επισκεπτών.
«Χάρη στις προσπάθειες του δήμου της Σταυρούπολης, του πρώην δημάρχου και του νυν δημάρχου, χάρη στις προσπάθειες των προκατόχων μου στη γενική γραμματεία αθλητισμού και χάρη στην επιθυμία της τοπικής κοινωνίας του Δαφνώνα και της Σταυρούπολης, το σκοπευτήριο της Σταυρούπολης γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Εύχομαι να είναι καλορίζικο, γερό και καλοδεχούμενο από τον αθλητικό κόσμο, ιδιαίτερα από τον κόσμο της σκοπευτικής οικογένειας. Κάθε φορά που εγκαινιάζουμε ένα έργο αθλητισμού, νοιώθουμε ότι κάνουμε ένα βήμα προς τον πολιτισμό. Βήμα το οποίο στη σημερινή δύσκολη περίοδο είναι εξαιρετικά σημαντικό και θεμελιώδες για την ελληνική νεολαία και για το χώρο του υγιούς ερασιτεχνικού αθλητισμού. Όταν όμως εγκαινιάζουμε ένα έργο, νοιώθουμε πάντα μια αγωνία. Αυτό το έργο θα ζήσει; Θα αναπτυχθεί; Θα υπάρξει; στοχεύσαμε καλά; Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Έργα τεράστιας σημασίας, από την Ολυμπιάδα, τα οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός, ρημάζουν. Αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού και της ελληνικής νεολαίας και θα χαρούμε πολύ όταν οι εγκαταστάσεις αυτές θα ζωντανεύουν την ελληνική περιφέρεια», είπε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής.

Σχετικά Άρθρα