Γενική

"Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, δεν είναι Τιτανικός. Είναι η Αργώ και θα περάσει τις Συμπληγάδες."

ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ:
” Η επίτευξη συμφωνίας για την χρηματοδότηση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τερματίζει -αν και επώδυνα- μια περίοδο αβεβαιότητας και ανοίγει ένα νέο κρίσιμο κύκλο για την πατρίδα μας.
Τους τελευταίους έξι μήνες η Ελλάδα έδωσε μια δύσκολη μάχη. Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την τιμή και το μέλλον της χώρας σε όλο τον κόσμο, με αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα …
και επιμονή. Καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, έστω και αν η επιθετικότητα των αγορών και η ατολμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και να περιορίσουμε τα βάρη που επωμίζεται ο λαός μας.
Τώρα, όλοι μαζί, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης για τη χώρα και της βιώσιμης ευημερίας για τους πολίτες. Οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μη προνομιούχων, έχουν νόημα και σκοπό: όχι μόνο να ξεπεράσουμε την κρίση – να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτό το προσκλητήριο της ευθύνης.
Σταθερότητα – Ανάπτυξη – Κοινωνική Δικαιοσύνη, αυτός είναι ο τριπλός στόχος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μέχρι σήμερα, δίνουμε τη μεγάλη, αποφασιστική μάχη της σταθερότητας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή. Όμως η έξοδος από την κρίση, θα έλθει με την καθολική ανασυγκρότηση της χώρας. Όχι από αύριο – από σήμερα, από τώρα, με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές.
Το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει στην πανεθνική αυτή προσπάθεια. Ο λαός, οι πολίτες, είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος. Μαζί οικοδομούμε τη μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη για την έξοδο από την κρίση, με την σφραγίδα των προοδευτικών και δημοκρατικών αξιών μας.
Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, δεν είναι Τιτανικός. Είναι η Αργώ και θα περάσει τις Συμπληγάδες.”

Σχετικά Άρθρα