Γενική

Πετυχημένο το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κατηχητικών σχολείων της Μητρόπολης Ξάνθης

Μετείχαν μαθητές από δημοτικά γυμνάσια και λύκεια

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με πολύ κέφι και όρεξη μετείχαν οι μαθητές στο πρωτάθλημα των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ από το πρωί έως το βράδυ του Σαββάτου. Δεν έχει σημασία ποιος κέρδισε το πρωτάθλημα, σημασία έχει η προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά και η όρεξη τους για παιχνίδι και ομαδικότητα.
Οι ενορίες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Άγιος Θεοφάνης, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Νικόλαος, Αγία Άννα, Αγία Φωτεινή, Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ραφαήλ, Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Ι. Ν. Μεθοδίου και Κυρρίλου.
Στα παιδιά μίλησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. κ.. Παντελεήμων που παραβρέθηκε στους αγώνες και ευχήθηκε να κερδίσουν όλοι. Στο κατηχητικό τόνισε πως διδάσκονται και αλλά πράγματα, χρήσιμα για την ζωή. Τόνισε ένα περιστατικό που του έτυχε όταν η Ξάνθη έπαιζε με την Καλαμάτα στο ποδόσφαιρο πριν πολλά χρόνια και του ζητήθηκε να κάνει μια ευχή για την Καλαμάτα. Τότε τι να πει; ευχήθηκε να κερδίζει πάντα η Καλαμάτα, εκτός από την επόμενη που θα έπαιζε με την Ξάνθη.
Το πρωτάθλημα ανάμεσα στα δημοτικά κέρδισε ο Άγιος Ελευθέριος που αντιμετώπισε την Άγια Φωτεινή (4- 1 σκορ), ανάμεσα στα γυμνάσια κέρδισε ο Καθεδρικός Ναός Της Του Θεού Σοφίας που αντιμετώπισε στον τελικό τον Άγιο Νικόλαο (7- 4 σκορ), και το πρωτάθλημα ανάμεσα στα λύκεια πήρε η Άγια Φωτεινή που έπαιξε με τον Άγιο Ελευθέριο (5- 2 σκορ).
Πέρα από την πνευματική τροφή που λαμβάνουν δηλαδή τα παιδιά μας στα κατηχητικά σχολεία, μαθαίνουν να αγαπούν τον αθλητισμό. Άλλωστε νους υγιής εν σώματι υγιή, έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους ιερείς μας και στους ανθρώπους που διδάσκουν στα κατηχητικά σχολεία. Η Μητρόπολη Ξάνθης συνεχίζει το θεάρεστο έργο της αθόρυβα και με ταπεινότητα, όπως αρμόζει στους χριστιανούς ορθόδοξους. Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε η πίστη μας, μας κρατάει ζωντανούς και δυνατούς. Όσοι περάσαμε από τα κατηχητικά σχολεία έχουμε μέσα μας βαθιά ριζωμένες αρχές και αξίες που δεν φεύγουν και δεν αλλοιώνονται από καμία παγκοσμιοποίηση. Άλλωστε η οικονομική πτώση ξεκινάει από την πνευματική που συντελείται υπόγεια τόσα χρόνια. Αλλά ευτυχώς στην Ξάνθη έχουμε άξιο πνευματικό ηγέτη, τον Επίσκοπο μας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος σαν στοργικός πατέρας στέκεται δίπλα στα παιδιά του.

Σχετικά Άρθρα