Γενική

Είναι αναστρέψιμη η οικονομική κρίση

Γιατί φτάσαμε ως εδώ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουτελίδης
Εκτιμώ ότι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι αναστρέψιμη, οι κερδοσκοπικές ορέξεις των διεθνών κερδοσκόπων έχουν εδώ και χρόνια οργιάσει, στο πτώμα του άδειου μεταπολιτευτικού μας πολιτικοδιεφθαρμενου συστήματος.
Το δικαίωμα αυτό δόθηκε από τους ιδίους τους Έλληνες, αγνοώντας το μέλλον και κοιτάζοντας μόνο το παρόν της καθημερινότητας τους.
Η στείρα και αρνητική σκέψη των κομματικών τοποθετημένων καταλαμβάνοντας θεσμικές θέσεις στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, μας έφερε πιο κοντά παρά ποτέ στο παραλογισμό και στην αταξία.
Οι πολιτικοί πέρασαν σε μια καινούργια φάση, ασαφούς πολιτικού λογού και παράλογης εκμετάλλευσης των παραγωγικών τάξεων και συνεργασίας με το κεφάλαιο, δημιουργώντας μια καινούργια κοινωνική τάξη, απομυζώντας από το λαό αυτά που του ανήκουν για ίδιον όφελος.
Σε αυτό συνέβαλλε και η πελατειακή λογική και η αδράνεια που αναπτύχτηκε από τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια.
Μπορούμε να περάσουμε όχι σε πτώχευση, αλλά σε καθεστώς παύσης πληρωμών των χρεών μας χωρίς αύξηση του χρωστούμενου κεφαλαίου.
Εδώ βέβαια χρειάζεται η τόλμη της κυβέρνησης να ενεργήσει προς όφελος της πατρίδας και του ελληνικού λαού και όχι των διεθνών και εγχώριων κερδοσκόπων.

Σχετικά Άρθρα