fbpx
Γενική

Στα δικαστήρια θα πάει το ΕΒΕ τους Νομαρχιακούς Συμβούλους

Για το εμπορικό κέντρο της Αθωνικής στην Λεύκη

Στα δικαστήρια θα προσφύγει το Επιμελητήριο Ξάνθης, κατά της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, να ανεγερθεί εμπορικό κέντρο από την εταιρεία Αθωνική στην Λεύκη. Θα δημοσιευτεί η απόφαση και έπειτα θα έχει δικαίωμα να ζητήσει την ακύρωση της, ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος του ΕΒΕ κ. Βαζίκας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Εξάλλου, εξουσιοδοτήθηκε Διοικητική Επιτροπή να εξετάσει εάν θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και για το εμπορικό κέντρο Φλαμίνγκο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση για το εμπορικό κέντρο της Αθωνικής θα πρέπει να υπογραφεί από την Περιφερειάρχη ΑΜΘ.
Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για την οικονομική κρίση, την απραγία της αγοράς και τον αναπτυξιακό νόμο. Ο κ. Ζήσης Κατσαρίκας αναφέρθηκε στη μη πληρωμή της επιδότησης 12% για τα έτη 2008, 2009, για την καθυστέρηση του προγράμματος ΕΣΠΑ και της ψήφισης του νέου αναπτυξιακού νόμου.
Ο κ. Στέλιος Μωραϊτης σημείωσε την έλλειψη παραγωγής στην χώρα μας που αποτελεί αιτία της οικονομικής δυσπραγίας, προβλέποντας ότι θα έρθουν δύσκολοι καιροί: «Θα τρώμε μπομπότα σαν την δεκαετία του 40» τόνισε με νόημα. Ο ίδιος ζήτησε να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα ώστε τα καλά μυαλά να έχουν συμφέρον για να εργαστούν εκεί και να μην ζητάνε την σίγουρη θέση του δημοσίου.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος χαρακτήρισε καλό τον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο, ενώ έκανε λόγο για την θετική συγκυρία να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά βουλευτές μας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Σγουρίδης, Κοντός και Ξυνίδης, οι οποίοι άνοιξαν πόρτες σε Υπουργεία. Επίσης ο κ. Ανδρικόπουλος επεσήμανε ότι λόγω της παγκοσμιοποίησης αγοράζονται προϊόντα σε ευτελείς τιμές από άλλες χώρες και πωλούνται ακριβά στη δική μας, κάνοντας λόγο παράλληλα για την εξαφάνιση της μικροβιοτεχνίας και την παντοδυναμία των μεγαθηρίων πολυκαταστημάτων. Όταν μίλησε για τον δημόσιο τομέα είπε πως μετά το 81 καταργήθηκε η ιεραρχία σκόπιμα και γι αυτό διαλύθηκε.
Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης κ. Βασίλης Σκαρλάτος ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ο κόσμος της αγοράς πρέπει να βγει μπροστά και να φέρει τα πράγματα εκεί που θα έπρεπε να είναι. Μάλιστα τόλμησε να πει: «Όλοι είχαμε βολευτεί!». Ο κ. Σκαρλάτος πιστεύει πως αν δεν αναστραφεί το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών με ανταγωνιστική οικονομία δεν θα έχουμε βελτίωση ως χώρα. «Να συμπτύξουμε φωνές και δυνάμεις για να ακουστούμε» τόνισε και τάχθηκε υπέρ του τελευταίου αναπτυξιακού νόμου. Αποκάλυψε δε, ότι σε τελευταία συνάντηση με την κ. Λούκα Κατσέλη την είδε «κουμπωμένη» και δεν άφησε περιθώρια. «Έχουμε αδυναμία να συμβάλλουμε την πραγματικότητα» κατέληξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε: Η κατανομή του ποσού 3% επί των εσόδων από συνδρομές σε τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς να γίνει ως εξής:
3000 ευρώ θα δοθούν στον Εμπορικό Σύλλογο, 1500 ευρώ στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, 7000 ευρώ στην ΟΕΒΕΞ και 540 ευρώ στον Σύνδεσμο Υφασματοπωλών.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το ΕΒΕ θα συμμετάσχει σε έκθεση τροφίμων και ποτών στη Φιλιππούπολη στα μέσα Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα