fbpx
Γενική

Σ. Ξυνίδης: «Η κυβέρνηση δεν απαντά σε γελοία σενάρια»

ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Με έκπληξη ο ελληνικός λαός, άκουσε την πολυπόθητη ανακοίνωση των επιπλέον μέτρων για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας με στόχο την εξοικονόμηση 4,8 δισ. ευρώ. Μέτρα τα οποία για ακόμη μία φορά πλήττουν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικούς έχοντες.
Καθημερινά, βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια, τα οποία στοχεύουν στους κατοίκους της χώρας, στο όνομα της εξόδου από την οικονομική κρίση, ενώ οι πραγματικά υπεύθυνοι, μένουν «έξω από το χορό».
Ωστόσο, στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαμηνύουν ότι, υπάρχει η βεβαιότητα πως τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν είναι υπέρ αρκετά και δε χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον και αυτό που μένει τώρα είναι να τονωθεί η αγορά και η ανάπτυξη, για να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και στην οικονομία της χώρας μας.
Τις τελευταίες εβδομάδες είδε το φως της δημοσιότητας και το σενάριο της «ευρωδραχμής», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται αλλαγή νομίσματος από ευρώ σε ευρωδραχμή και θέσπιση ισοτιμίας 2 ευρωδραχμές προς 1 ευρώ, με υποχρεωτική αναγραφή σε αγαθά και αξίες και των δυο τιμών. Στη συνεχεία προβλέπεται υποτίμηση του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Λειτουργία της αγοράς με τους παραπάνω όρους για ένα χρονικό διάστημα 2 έως 3 ετών και έπειτα, εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το επιτρέψουν, επιστροφή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και υιοθέτηση εκ νέου του ευρώ ως εθνικού νομίσματος.
«Αυτόν τον καιρό, έχουμε βαρεθεί να ακούμε ευφάνταστα σενάρια. Νομίζω ότι, όλα αυτά καταντούν γραφικά. Εδώ υπάρχουνε κάποια δεδομένα, τα οποία δεν μπορεί ο καθένας με ό,τι σκέφτεται και ό,τι βγαίνει και λέει, να δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα. Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου, η οποία έχει αποδείξει ότι, χειρίζεται με απόλυτη ευθύνη αυτά τα ζητήματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες, για να έχουνε κάποιοι να γράφουν», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, και συνέχισε: «από ένα σημείο και μετά το να διαψεύδεις κάποια γελοία σενάρια, είναι σα να γελοιοποιήσε και εσύ. Δεν πρόκειται να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, παρόλο που κάποιοι θέλουνε να μας φτάσουνε εκεί. Η κυβέρνηση με κάθε ευθύνη ανακοινώνει αυτά, τα οποία θεωρεί ως απαραίτητα για τη χώρα».
Το σενάριο το οποίο στηρίζεται σε σχετική αναφορά αμερικάνικου Think Tank, το οποίο συνδέεται στενά με το γιούρογκρουπ και μιλάει για επιβολή στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες οι οποίες χρωστούν πολλά, ενός μοντέλου μέσω του οποίου θα μπουν οι οικονομίες τους σε μια ζώνη εντός και εκτός ευρώ.

Σχετικά Άρθρα