Γενική

Οι ποδηλάτες έδωσαν το δικό τους μήνυμα

ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΝΙΟ

Ποδηλατικοί αγώνες, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών, πραγματοποιήθηκαν στο λιμνίο, το πρωί της Κυριακής.
Οι αγώνες έγιναν στα πλαίσια μιας σειράς αγώνων, οι οποίοι διοργανώνονται από την τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο ποδηλάτης», σε συνεργασία με την Κυκλοποδηλατική Α.Ε.Β.Ε. και πραγματοποιούνται από την Κομοτηνή έως την Καρδίτσα, με σκοπό να γίνει γνωστό στην Ελλάδα το άθλημα των αγώνων ποδηλάτου.
«Σίγουρα περνάμε και κάποιο μήνυμα μέσα από αυτούς τους αγώνες, εκτός από το αθλητικό κομμάτι, το οποίο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα στην Ευρώπη. Σε μια εποχή, στην οποία το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, γίνεται απόλυτη ανάγκη, για να έχουμε καθαρότερες, οικολογικότερες και πιο ανθρώπινες πόλεις, νομίζω ότι πρέπει να είναι σκοπός όλων μας, να προωθήσουμε αυτό το τόσο αγαπημένο μέσο μετακίνησης», δήλωσε ο Υπεύθυνος της Διοργάνωσης Λευτέρης Ακριτίδης.
Τα παιδιά το διασκέδασαν με την ψυχή τους, σε ένα χώρο προστατευμένο από την κίνηση των αυτοκινήτων, δίνοντας συγχρόνως το μήνυμα ότι η ποδηλασία είναι ένα άθλημα, το οποίο μόνο καλά προσφέρει τόσο στον ποδηλάτη, όσο και στο περιβάλλον.
«Η εμπειρία μας, μετά από πολλά χρόνια εκδηλώσεων, δείχνει ότι, ο κόσμος τόσα χρόνια δεν το γνώριζε. Σήμερα, εκεί που αυτές οι διοργανώσεις και οι εκδηλώσεις έχουν μια περιοδικότητα, αποδεικνύεται ότι, ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι λύση. Βέβαια, βλέπουμε και μέσα στις πόλεις μας την ανάγκη για αυτόνομη μετακίνηση. Βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος μετακινείται με ποδήλατα, κάτι που ακολουθήσει όλος ο κόσμος κάποια στιγμή. Τα μηνύματα είναι θετικότατα, αλλά θα πρέπει και οι διοικούντες να καταλάβουν, όχι ότι πρέπει να κάνουν ποδηλατοδρόμους, αλλά να εξοστρακίσουν το αυτοκίνητο από τις πόλεις», είπε ο κ. Ακριτίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί γονείς συμμετεχόντων παιδιών, οι οποίοι έδειξαν ότι η μετακίνηση με το ποδήλατο είναι το μέλλον. Παρών στους ποδηλατικούς αγώνες ήταν και ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Χρήστος Πούλιος, ο οποίος έδωσε το δικό του μήνυμα, λέγοντας: «Είναι μεγάλη η χαρά μου, που γίνονται τέτοιοι αγώνες στην πόλης μας. Μου δίνεται όμως η ευκαιρία να θίξω ένα θέμα, το οποίο κατ’ επανάληψη έχει θίξει ο συνδυασμός μας. Να ζητήσουμε επιτέλους να σχεδιαστούν και να γίνουν ποδηλατόδρομοι στην πόλη μας. Αντ’ αυτού είδαμε να υπάρχουν θέσεις ποδηλάτων στη νέα πλατεία, τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο ποδηλατόδρομου».
Ο κ. Πούλιος τόνισε ότι υπάρχουν μέρη στην Ξάνθη, στα οποία άνετα μπορούν να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι, ενώ σημείωσε ότι, κατασκευάστηκαν ποδηλατόδρομοι σε πολύ δυσκολότερες πόλεις από την Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα