Γενική

Οικολογική καταστροφή στην λίμνη Βιστωνίδα

Γιατί οι αρμόδιοι κλείνουν τα μάτια τους;

Ρεπορτάζ Μαίρη Δαληκριάδου

Χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών κοντεύει να χαρακτηριστεί η περιοχή γύρω από την λίμνη Βιστωνίδα αφού ο καθένας ανεξέλεγκτα μπορεί να ρίξει τα σκουπίδια του, τους καναπέδες του, τα μπάζα του, χωρίς κανείς να τον ελέγχει ή και να τον τιμωρήσει.
Η ενημέρωση για το θέμα έφτασε στην εφημερίδα υπό την μορφή καταγγελίας και όταν μεταβήκαμε στο σημείο σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια κατάσταση. Πριν από το Πόρτο Λάγος στρίψαμε αριστερά και είδαμε απερίγραπτες εικόνες ενός βιότοπου που θεωρείται προστατευόμενος από την συνθήκη Ramsar και είναι από τους τελευταίους στην Ευρώπη.
Δεξιά και αριστερά μπάζα, σκουπίδια, χημικά, απορρίμματα πάσης φύσεως με τα πουλιά από επάνω να προσπαθούν να βρουν τροφή στις σακούλες. Πραγματικά η πολιτεία πρέπει να επέμβει για να σταματήσει αυτή την ανεξέλεγκτη καταστροφή της φύσης. Οι αρμόδιοι φορείς της Ξάνθης, Δήμος, Νομαρχία, περιφέρεια, Πυροσβεστική υπηρεσία, αστυνομία γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μιας και στοιχεία για την παράνομη χωματερή παρουσιάσθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για την πρόληψη των πυρκαγιών για το 2010.

Σχετικά Άρθρα