Γενική

«Πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου»

Επαφές κυβερνητικού εκπροσώπου με τον ελληνισμό της Πόλης
Στην Κωνσταντινούπολη περιόδευσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, στις 9- 10 και11 Απριλίου, πραγματοποιώντας επαφές με τον Ελληνισμό.
Την Παρασκευή 9 Απριλίου, ο Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Κωνσταντινούπολης, Συναντήθηκε ακόμα με εκδότες ομογενειακών εφημερίδων και Έλληνες ανταποκριτές. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Έδρα Συνδέσμων Αποφοίτων Ομογενειακών Σχολών στο Πέραν.
Το Σάββατο 10 Απριλίου ο Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε την έκθεση του Κώστα Τσόκλη που οργανώνεται στις αίθουσες του Σισμανογλείου Μεγάρου του Γενικού Προξενείου, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με Τούρκους που μαθαίνουν ελληνικά, στα μαθήματα που έχει οργανώσει το Γενικό Προξενείο.
Ακολούθως παρακολούθησε συναυλία κλασσικής μουσικής στη Μεγάλη του Γένους Σχολή από την παιδική χορωδία του Ι.Ν. Μεθόδιου και Κύριλλου Θεσσαλονίκης ενώ παρευρέθηκε και σε μουσική εκδήλωση στη Ζωγράφειο Σχολή.
«Δεν είναι μόνο θέμα ιστορίας είναι θέμα και επιβίωσης σύγχρονου ελληνικού πνεύματος και όχι μόνον αυτών των οποίων μένουνε και καταφέρνουν και μένουν εδώ και χρόνια στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο Γιώργος Πεταλωτής αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων.
Την Κυριακή 11 Απριλίου ο Γιώργος Πεταλωτής παρακολούθησε την λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και έπειτα συναντήθηκε με τον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
«Είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την επίσκεψή του και συνέχισε: «Βρίσκομαι εδώ στο Οικουμενικό πατριαρχείο μαζί με τους συνεργάτες μου για να ποτίσουμε έναν φόρο τιμής στο πνεύμα του Ελληνισμού της Ορθοδοξίας, ένα πνεύμα το οποίο μας κρατάει όλους δυνατούς, ένα πνεύμα το οποίο κρατάει τον ελληνισμό ζωντανό εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Πώς να μην μεταδίδεται και σε εμάς αυτό το πνεύμα όταν αυτός ο θεσμός εδώ και 1700 χρόνια διαρκούς ζωής είναι αυτός ο οποίος κρατάει τις αξίες, τα ιδανικά του ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης. Εμείς σαν Ελλάδα είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την αξία αυτού του θεσμού την αναγνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και έχει πολύ μεγάλη σημασία ιδιαίτερα στους καιρούς μας. Βεβαίως η ευθύνη που έχουμε εμείς ως ελληνική κυβέρνηση να στηρίζουμε αυτό το θεσμό για τις αξίες τις οποίες φέρει είναι εξαιρετικά σημαντική, πολύ περισσότερο σήμερα. Αυτό είναι το νόημα της επίσκεψής μου του προσκυνήματος εδώ διότι χρειαζόμαστε δύναμη να πάρουμε και δύναμη να δώσουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Σχετικά Άρθρα